• 2024 03 28

Babosék ismét döntősök a WTA-világbajnokságon

Már csak egy lépés a címvédéstől

Babos Tímea és Kristina Mladenovic címvédő duója három szettben győzött a semcseni WTA-világbajnokság elődöntőjében és így bejutott a vasárnapi fináléba.

Az eddig hibátlan mérleg ezúttal sem szakad meg, hiszen a Babos, Mladenovic duó másfél órás, három szettes meccsen győzött a sencseni elődöntőben, a Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai páros ellen. A magyar-francia kettős ezzel sorozatban hetedik mérkőzését nyerte meg a világbajnokságon és egy meccsre van a címvédéstől. Míg Babos Timea harmadik döntőjére készülhet.  

A 27 perces első játszmában Stosour és Csang ellen Babosék brékkel nyitottak, de onnan pocsék széria a következet, hiszen ezután a nyitó játszmában az ausztrál, kínai kettős mindent hozott, így 6-1-re a szettet is.

A második felvonás megnyerése így aztán létszükséglet volt és azért 50 percig harcolt mind a két fél, amit a Babosék meg is szereztek és egy 6-4-es szettsikerrel egyenlítettek. Jöhetett a szuperrövidítés. 

Ennek az első felében Csang és Stosur volt a pontosabb. A kínai-ausztrál kettős 7-3-ra, majd 8-6-ra is vezetett. De Babosék ismét egalizáltak. Majd meccslabdához jutottak és sikerült győzniük.

Jöhet a vasárnapi döntő. 

WTA-világbajnokság, páros elődöntő: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)-Csang Su-aj, Samantha Stosur (kínai, ausztrál) 1:6, 6:4, 10-8