• 2024 03 29

Rivasz-Tóth Norbert országos csúccsal jutott a gerelyhajítás döntőjébe Dohában

Kozák Luca a 100m gát elődöntőjében, Nguyen Anasztázia a távolugrás döntőjében indulhat vasárnap

Három továbbjutást, közte két döntős helyet hozott a mai nap a magyar atlétáknak a dohai atlétikai világbajnokságon.

Az U23 Európa-bajnok, Rivasz-Tóth Norbert első kísérletére 83.42 méterrel országos csúcsot ért el gerelyhajításban a dohai világbajnokságon! A Szolnoki MÁV SE sportolója ezzel a 6. lett selejtezőcsoportjában, összesítésben pedig a 9. helyen végzett és bejutott a döntőbe. Érdekesség, az eddigi magyar rekordot is ő tartotta - 2017-ben jegyzett 83.08-as eredményével.

Kozák Luca és Kerekes Gréta a 100 m gát előfutamaiban volt érdekelt a mai napon. Előbbi 13.00-át repesztett futamában, amelyben a negyedik helyen zárt, így - helyezéssel továbbjutva - ott lesz a vasárnapi elődöntőben. Kerekes Gréta 13.11-et ért el, futamában 5. lett, egy hajszál választotta el az Európa Játékok bronzérmesét az elődöntőtől.

Ma bemutatkozott még a világbajnokságon két távolugrónk is, akik a versenyszám selejtezőjében léptek pályára. Az MTK Budapest atlétája, Nguyen Anasztázia 6.54 m-ig repült az "A" jelű selejtezőcsoportban, így kvalifikálta magát a holnapi fináléra. A még mindig csak utánpótlás korú Farkas Petra 6.44-et ugorva összesítésben a 23. helyen végzett élete első felnőtt szabadtéri világbajnokságán.