• 2024 03 29

Férfi tornászaink is kipróbálták a vb-helyszínt

Az újoncok is hozzá tudtak szokni a közeghez

A Vecsernyés Dávid, Ryan Sheppard, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Csorvási Soma alkotta férfi válogatott is jól szerepelt a pódiumedzésen a tornászok stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságán.

Mindenki kipróbálta a szereket a pódiumon, és a korábbi edzéseknek megfelelően teljesített. Persze volt még néhány hiba, és a három újonc - az idén még ifikorú Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek, továbbá az első vb-jén szerekhez lépő Csorvási Soma – kezdetben még megilletődött volt, de a végére ők is hozzászoktak a helyszínhez. Az még nem dőlt el véglegesen, hogy ki, melyik szeren mutatkozik be, a nőknél péntekig, míg a férfiaknál szombatig kell hivatalosan leadni.

Kelemen Zoltán, Vecsernyés Dávid edzője: "Nagyon jól sikerült a pódiumedzés, úgy vélem, az egész csapat egyben van, a fiatalok is átestek a tűzkeresztségen. Vecsi a lógyakorlatot szépen megcsinálta, a korlátban volt egy kicsi hiba, a nyújtó pedig nagyon jó lett. Először csúszott a vas, ezért abbahagyta a gyakit, de a következő gyakorlat kiváló volt. Meg is kérdeztük az ott ülő bírókat, hogy mennyit vontak le, 14.300 pont jött ki, amit bevallom őszintén, nagyon szívesen elfogadnék a versenyen. Úgy számoltunk, hogy azzal már döntőbe is lehet kerülni."


Vecsernyésék október 6-án, vasárnap a 2. csoportban ugrással kezdenek az október 4-én kezdődő stuttgarti világbajnokságon. A női válogatott egy nappal korábban, október 5-én lép a szerekhez.