• 2024 04 24

Súlyos vereségek a női kosárlabda Európa Kupában

A Győr csaknem annyival kapott ki, amennyi pontot szerzett

Három női kupacsapatunk volt érdekelt az kosárlabda Európa Kupa szerdai fordulójában. A PEAC hazai környezetben, a DVTK és a Győr idegenben lépett pályára.

Női kosárlabda Európa Kupa, 2. forduló, H csoport:
PEAC-Pécs - Basket Landes (francia) 62-75 (24-17, 10-23, 10-14, 18-21)

A H csoport két magyar alakulata közül a Pécs játszott korábban és hazai pályán. A papírforma szerint erősebb francia Landes meglepetten vette tudomásul a hazaiak 5-0-ás kezdését, ám gyorsan rendezték soraikat és produkáltak egy 8-0-t. A hullámzó teljesítmény továbbra is jellemezte a mérkőzést, a negyed végi hétpontos előnyére egy 9-0-s etappal tett szert a vendéglátó. A folytatásban lecsillapodtak a kedélyek és beállt a a várt forgatókönyv, a franciák érvényesítették a papírformát és magabiztos játékukkal utólérték a magyar csapatot, majd fokozatosan távolodtak tőluk. Hiába próbált meg mindent a csapata pontjainak csaknem egyharmadát szerző Cierra Bravard vezérletével a PEAC, csak a tisztes helytállásra futotta erelyéből.  

Női kosárlabda Európa Kupa, 2. forduló, H csoport:
La Seu (spanyol)-Aluinvent DVTK 94-72 (24-28, 24-13, 21-16, 25-15)

A csoport másik magyar tagja, az Euroliga selejtezőjéből az Európa Kupába kieső Diósgyőr spanyolországban lépett pályára. A borsodiak csak egy negyeden keresztül tudtak partiban lenni a vendéglátóikkal. A remek dobóformát kifogó hazai csapat a folytatásban nem hagyott kétséget a győztes kilétét illetően. A játék minden elemében jobbnak bizonyuló hazaiak előnye a végére húsz pont fölé nőtt. A DVTK két légiósa Morrison és Walker-Kimbrough volt a legeredményesebb vendégoldalon.

Női kosárlabda Európa Kupa, 2. forduló, F csoport:
Gernika Bizkaia (spanyol) - Uni Győr MÉLY-ÚT 77-41 (13-10, 26-14, 23-7, 15-10)

Az F csoportban szereplő Győr is Spanyolországba utazott. Miután az első fordulóban győzött a magyar csapat, bizakodóan utazhatott az első fordulóban veszítő spanyolok otthonába, ám a győri játékosok borzasztó napot fogtak ki. Raksányi és Papp hiány soknak bizonyult, mind támdásban, mind pedig védekezésben messze tudásuk alatt teljesítettek a vendégek, így nem tudták megakadályozni, hogy súlyos vereséget szenvedjenek a közel hatvan százalékos dobóformát mutató hazaiaktól. A hárompontos vonalon kívülről egyetlen kosarat sem szerző győriek legjobbja a 10 pontig juto Hruscaková volt.