• 2024 04 27

Bravúros győzelmével továbbjutott a Fradi a Kontinentális Kupában

Otthonában győzték le a zöld-fehérek az olasz Rittent

Az FTC-Telekom óriási fegyvertényt végrehajtva, az Alpesi liga legjobbjait legyőzve jutott a jégkorong Kontinentális Kupa harmadik körébe

Férfi jégkorong, IIHF Kontinentális Kupa, 3. forduló, D csoport, Ritten, Olaszország
FTC-Telekom - Ritten Sport (olasz) 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

A továbbjutást célul kitűző és ezért a négyes tornát megrendező olaszok ellen kőkemény meccset sikerült megnyernie az Erste Liga bajnokának. Gyorsan, már két perc után megszerezte a vezetést a magyar csapat Brett Switzer révén, ám a rákapcsolt hazaiak hamar egyenlíteni tudtak. Nem sokkal később emberelőnybe került a Fradi és a tegnap is eredményes Kärmeniemi újra betalált, előnybe juttatva a vendégeket. A második harmad kemény csatát igen, de gólt nem hozott. A záró harmadban minden egy lapra feltéve rohamozott a Ritten, de a zöld-fehérek jól állták a sarat, majd két perccel a vége előtt Németh Attila gólja eldöntötte a mérkőzést és a harmadik körbe juttatta a Ferencvárost.

Harmadik győzelmével csoportelsőként az FTC jutott tovább a második számú európai kupasorozat harmadik körébe, ahol november 15-től 17-ig a dániai Vojensben a brit Nottingham Panthers és a francia Amiens Gothiques, illetve a vendéglátó Sönderjyske Vojens csapatával találkozik. Az első kettő jut döntőbe.