• 2024 04 24

Megszerezte első győzelmét a Fradi az idei BL-szezonban

A Győr "egy tucattal" verte idegenben a Ljubljanát

Mindkét női csapatunk pályára lépett szombaton a kézilabda BL aktuális fordulójában. A Fradinak első győzelme megszerzéséért a horvát Podravkát kellett felülmúlnia..

Kézilabda női BL, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Podravka Koprivnica (horvát) 37-31 (17-17)

Az eddigi nyeretlensége görcsével idegesen kezdett a Ferencváros, tíz perc alatt mindössze két gólra volt képes. Szerencsére a vendégek is csak négyre, így nem húztak el nagyon vendéglátójuktól. Kivetítve az első tíz perc "eredményességét" 6-12 lett volna a félidő végi állás, ehhez képest változott a játék képe és beindultak a csapatok. Támadásban. A védekezés nem volt jellemző a felekre, illetve a szabályos védekezés nem. A Podravka hat kiállítást szedett ossze a szünetig, és elvesztette egyik beállósát is. A Fradi megúszta két kettő perccel, így is döntetlen a szünet. A folytatásban aztán összeszedettebb hazai csapat kezdte meg a játékot, és folymatosan nőtt ellenfele fölé. A mérkőzés háromnegyedénél már hét volt közte a zöld-fehérek javára, és a végére csak egyet tudott faragni ebből a vendég csapat. Az FTC értékes és lélekemelő győzelmet aratott, amiből lehet építkezni a jövőre nézve. Folytatás a visszavágóval két hét múlva...

Kézilabda női BL, csoportkör, 3. forduló, D csoport:
Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 21-33 (9-13)

A D csoportban a Győr továbbra is meggyőző és magabiztos. Címvédőként végig irányítva a mérkőzést döntő fölényben volt a Ljubljana otthonában. A gyors 3-0 megadta az alaphangot ehhez, és a lendület továbbra sem csökkent. A félidő vége előtt ötre duzzadt, amiből négy maradt a szünetre. A folytatásban aztán ez megháromszorozódott. A félidő közepére elfáradtak a hazaiak, amit a Győr egy 6-1-es rohanással használt ki. Az örömkézilabda végén, mintegy keretbe foglalva a találkozót, a mérkőzés utolsó három gólját is a címvédő szerezte. Két hét múlva a Krim látogat Győrbe.