• 2024 04 17

Másodszor is nyert a Fradi a Kontinentális Kupában

A házigazda elleni zárómérkőzés dönt a továbbjutásról

Az FTC-Telekom 3-2-re legyőzte a szlovén Olimpija Ljubljanát szombaton a jégkorong Kontinentális Kupában az olaszországi Ritten-Renonban.

Férfi jégkorong, IIHF Kontinentális Kupa, 2. forduló, D csoport, Ritten, Olaszország
FTC-Telekom - Olimpija Ljubljana 3-2 (2-2, 1-0, 0-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Kärmeniemi, Kulmala, Nagy G., Pavuk – Pulli, Tóth Gergely, Tóth A., Switzer, M. Fitzgerald – Sarcia, Hegyi, Tóth Re., Hajós, Németh A. – Jászai, Tóth Gergő, Roczanov, Farkas S., Tóth Ri. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Olimpija Ljubljana: Spreitzer (Us) – Logar, Kranjc, Jezovsek, Music, Koren – Planko, Cepon, Ropret, Rajsar, Pesut – Zorko, Brus, Kujavec, Bohinc, Simsic – Chvatal, Svete, Gorse, Orehek, Sever. Vezetőedző: Gregor Poloncic.
Kapura lövések: 23:22 (12:9, 6:6, 5:7)
Védések: 20:20 (7:10, 6:5, 7:5)
Kiállítás percek: 10:8 (6:0, 0:6, 4:2)
Emberelőny kihasználás: 0% (4/0) : 0% (5/0)
Emberhátrányos védekezés: 100% (5/5) : 100% (4/4)
Gólszerzők: Pavuk (10:06, Nagy G.), Kärmeniemi (10:29), Kulmala (26:30, Pavuk), illetve Zorko (08:48, Simsic, Kujavec), Simsic (18:36, Kujavec)

A mérkőzés elején, kétszer gyors egymásutánban, létszámhátrányos helyzetet kellett kivédekeznie az első fordulóban a csoport legygengébb tagját, a spanyol Urdint 6-0-ra legyőző FTC-nek. A szlovén nyomás azonban kisvártatva góllá érett, egy kék vonalon megszerzett, majd középre adott orongot lőtt a hálóba Zorko. Nem sokkal később Pavuk révén egyenlített a magyar bajnok, aki egy kipattanót lőtt vissza hatalmas kapu előtti kavarodás után. Sőt, egy perc sem kellett az újabb zöld-fehér gólhoz, és így a vezetéshez. Ezúttal Fitzgerald és Kärmeniemi volt a főszereplő, és utóbbi az eredményes. Az újabb szlovén előny kivédekezése után egy pillanatra lankadt a koncentráció és Simsic beállította a harmad 2-2-es végeredményét. A második játékrészt az ellenfél kezdte jobban, de aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, majd a harmad dereka előtt Kulmala gólja, mint később kiderült a győzelmet jelentette a Fradinak. A középső húsz perc második fele magyar emberelőnyökkel telt, amit ugyan nem tudott gólra váltani az FTC, de általuk a Ljubljanának sem volt esélye az egyenlítésre. A harmadik harmad az utolsó két perc kivételével kiegyenlített játékkal telt. Akkor ugyanis hátrányba került a Ferencváros, ami után az ellenfél kapuslehozatallal növelte mezőnybeli létszámfölényét. Kőkemény 6 a 4-et produkáltak az Alpesi Liga élmezőnyébe tartozó szlovének, de a magyar bajnok állta a sarat, és győzelmével kiharcolta, hogy a házigazda Ritten elleni záró találkozó legyen egyben a döntő is. Ennek győztese, a csoport első helyezettje kerül a második számú európai kupasorozat harmadik körébe, ahol november 15-től 17-ig a dániai Vojensben a brit Nottingham Panthers és a francia Amiens Gothiques, illetve a vendéglátó SonderjyskE Vojens vár a rá.