• 2024 04 24

Magabiztosan verte a letteket a magyar rögbi válogatott

Bónuszponttal nyerte az Eb-meccset a magyar rögbiválogatott a budapesti stadionavatón

A magyar rögbiválogatott 38-13-ra legyőzte Lettország csapatát az Európai Nemzetek Kupája-sorozat első konferencia északi csoportjának budapesti mérkőzésén szombaton.

A Magyar Rögbi Szövetség fennállása ötvenedik évfordulóját az első budapesti rögbi stadion avatásával ünnepelte, melynek keretein belül a Kincsem Parkban átadott létesítményt birtokba is vette a válogatott a Lettország elleni mérkőzéssel.

A reggel óta zajló rendezvény fő eseménye nem kezdődhetett volna jobban, ugyanis már a mérkőzés 5. percben gyors céllal lepték meg a magyarok az erőviszonyok ismeretében esélyesebb ellenfelet (a mieink 65.-ek a világranglistán, míg a lettek 62.-ek). Majd az ünnepi hangulatot tovább fokozva a mieink kihasználták a vendégek megilletődöttségét és a 21. percben újabb célt szereztek. A hirtelen sokkból felocsudott lettek a félidő hátralévő részében saját térfelükre szorították ellenfelüket, de a magyar válogatott zártan, fegyelmezetten, hiba nélkül védekezett, így a nagy lendülettel rohamozó vendégek cél nélkül maradtak, még annak ellenére is, hogy tíz percig emberelőnyben is voltak
A lett válogatott kedvét szegte a sikertelenség ezért a folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, sőt a magyaroknak a második játékrész első felében további két célt sikerült elérniük, amely összességében már bónuszpontot ért. Az utolsó negyed órában a lettek is megtették ezt, beállítotva ezzel a végeredményt.

Európai Nemzetek Kupája-sorozat első konferencia északi csoport:

Magyarország - Lettország 38-13 (18-3)

Az egykörös Eb-n a magyar csapat - amely szeptemberben egy 64-0-s csehországi (világranglista 38.) vereséggel kezdte a sorozatot - legközelebb május 9-én Luxemburgban (57.) lép pályára, majd egy héttel később Svédországot (50.) fogadja a csoport zárómérkőzésén.