• 2024 04 26

Győzelmek a női, vereség de továbbjutás a férfi EHF Kupában

A Vác és a Debrecen előnyt szerzett a második selejtezőkörben

Három magyar csapat volt érdekelt a kézilabda EHF Kupa szombati játéknapján, a nők között a Vác és a Debrecen, míg a férfiak mezőnyében a Csurgó fogadta hazai pályán aktuális ellenfelét.

Női kézilabda EHF Kupa 2. forduló, 1. mérkőzés:
DVSC Schaeffler - TSV Bayer 04-Werkselfen (német) 35-27 (16-15)

Szoros nyitó félidő után a debreceniek állva hagyták az első játékrészben jól küzdő ellenfelüket és a hét gólt szerző Bulath Anita vezérletével megnyugtató előnyt szereztek a németországi visszavágóra. 

A DVSC-vel ellentétben a Vác az első félidőben szerzett nagyobb előnyt, már 15-8-ra is vezetett. Ám, mivel a folytatásban több hibával játszott, ebből soványka, négy gólt tudott megtartani az esélytelenebbnek tartott osztrákokkal szemben. Az egy hét múlva esedékes visszavágó ennek ellenére nem szabad, hogy gondot okozzon a piros-kékeknek.

Váci NKSE-Hypo Niederösterreich (osztrák) 26-22 (15-11)

A női mezőny másik két magyarja, az Érd és a Siófok a következő körben kapcsolódik be az EHF Kupa küzdelmeibe.

A férfiak között már egy mérkőzéssel előrébb járnak, ott a második selejtezőkör visszavágóit rendezték. A Csurgó volt érdekelt a mai játéknapon, amely egy hete idegenben szerzett előnyt a romániai Constanta otthonában (24-22). A somogyiaknak előzetesen is rettentő szoros visszavágóra kellett számítaniuk, de azt nem gondolhatták, hogy az idegenben szerzett gólok számán múlik majd a továbbjutás. Pedig így történt. A hazaiak egy 4-0-val kezdtek, de ez volt az utolsó olyan időszak, amikor a vendégek "látótávolságon kívül" voltak. A végig szilárd védekezést bemutató románok a második félidő derekától továbbjutásra álltak, ám a szerencsének, Leimeter Csaba utolsó pillanatban célba ért átlövésének, na meg a több idegenben lőtt gólnak köszönhetően a Csurgó KK kiharcolta a továbbjutást. 

Férfi , 2. forduló, visszavágó:
Csurgói KK-Dobrogea Sud Constanta (román) 19-21 (9-9)