• 2024 04 23

Kész a magyar csapatnévsor a rövidpályás gyorskorcsolya vk-sorozatra

Hat férfi és öt női versenyzőt indít a szövetség

November első két hétvégéjén a kanadai Montrealban és az egyesült államokbeli Salt Lake Cityben veszi kezdetét a tavaszig tartó a rövidpályás gyorskorcsolya vk-sorozat. Majd november utolsó és december első hétvégéjén a japán Nagoja és a kínai Sanghaj lesz a házigazda a maradék két idei állomáson.

A férfiakat az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett Varnyú Alex, Krueger Cole és Sziklási András, míg a nőket Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka képviselheti majd a sorozat idei négy, tengerentúli versenyhétvégéjén. 
"A világ- és az Európa-bajnokságot illetően senki sincs reménytelen helyzetben, az sem, aki kihagyja az első négy világkupaversenyt - jelentette ki Bánhidi Ákos csapatmenedzser. - Ugyanakkor szükség volt arra, hogy egy objektív mérés és válogatási szisztéma alapján kiválogassuk a legjobbakat, akik aztán a vk-viadalokon éles helyzetekben tesztelhetik magukat, mi edzők pedig választ kaphassunk több kérdésre, például arra, hogy a debreceni kontinensviadalon kivel számolhatunk egyéni indulóként."
Az első négy vk-viadalra nem kerülhetett csapatba az amerikai születésű, olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger, mivel a szeptember végi országos bajnokságon súlyos szárkapocscsont-sérülést szenvedett, és műteni kellett. A remények szerint a január végi, hazai rendezésű Eb-re már felépül.