• 2023 02 08

Torna Vb: Jól sikerült a hölgyek pódiumedzése

Felkészülten várja a csapat a vb-szereplést

Sikeresen teljesítette a pódiumedzést a tornászok stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a Kovács Zsófia, Schermann Bianka, Böczögő Dorina, Makra Noémi, Péter Sára, Székely Zója összeállítású női válogatott.

A magyar együttes kedden 18 órától próbálhatta ki a szereket a pódiumon, a 11. csoportban. A pódiumedzés jól sikerült, a talajt mindenki kiválóan teljesítette, ráadásul a közönség – ugyanis már nézők is voltak – megtapsolta a magyar versenyzők egy-egy kiemelkedő elemét. A felemáskorlátot is mindenki tesztelte, az ugrások is megfelelőek voltak, az Európa Játékok bronzérmese, Péter Sára bemutatta nehezebb ugrását is.

Altorjai Sándor, csapatvezető: "A pódiumedzés mindig arról szól, hogy a tornász megismerje a pódiumon álló szereket, belője a helyszínt a világítást. Úgy gondolom, a lányok jól teljesítettek, bár a gerenda nem ment le hiba nélkül, de az a legingatabb szer, ráadásul pódiumon áll, úgyhogy ilyenkor ez még belefér."

Kovácsék október 5-én, szombaton, a női selejtezők második napján a 11. csoportban felemáskorláton mutatkoznak be az október 4-én kezdődő stuttgarti világbajnokságon. A magyar férfiak pódiumedzésére szerdán kerül sor.