• 2024 04 25

Babos kiesett Hobartban, Fucsovics győzött Sydneyben

Babos idén még nyeretlen

Fucsovics Márton szetthátrányból fordítva nyert Sydneyban, Babos Tímea viszont idei második egyéni meccsét is elbukta. Számára a javítás már az Autralian Openen következhet csak.

Szetthátrányból fordította meg a James Duckworth (238. a világranglistán) elleni mérkőzését hetedik helyen kiemelt Fucsovics Márton (35.), így bejutott a legjobb 16 közé Sydneyben, az ATP-250-es versenyen. Fucsovics alaposan megszenvedett, hiszen 1 óra 41 percig tartott a mérkőzése, igaz ha játékban nem is, de mentálisan az ellenfele fölé nőtt. A nyolcaddöntőben az ausztrál John Millman (38.) lesz az ellenfele, aki három játszmában nyert az amerikai Frances Tiafoe (39.) ellen.

 

Babos Tímea viszont második idei egyéni mérkőzését is elbukta. Ezúttal a nála előrébb rangsorolt Kuzmovától szenvedett vereséget Hobartban 1 óra 14 perc alatt két szettben.  Kužmova a két szettben összesen 13 ászt ütött, a sikeres első adogatások mögött 95 százalékos volt a teljesítménye, mindössze egy labdamenetet veszített. 

Davis-kupa játékosunk hasonlóan vereséggel kezdett a Da Nang-i challenger tornán. Piros 2 szettben kapott ki a dallamos nevá Gerard Granollers-Pujol ellen, aki egyébként 414. a világranglistán. 

Eredmények:

ATP-torna Sydney: Férfi egyes, 1. forduló Fucsovics Márton (magyar, 7. helyn kiemelt)–James Duckworth (ausztrál) 3:6, 6:3, 6:4

WTA-torna Hobart, 1. forduló: Viktoria Kužmova (szlovák 46.)-Babos Tímea (65.) 6:3, 6:3

ATP-challenger torna Da Nang: 1. forduló: Gerard Granollers-Pujol (spanyol, 414.) - Piros Zsombor (363.) 6:3, 6:3