• 2024 04 25

Túl az első Eb-válogatón a sportlövők

Százhalombatta volt az első állomás a kontinensviadal felé

A hétvégén már a márciusi eszéki sportlövő Európa-bajnokságért tartottak célra a legjobb magyar versenyzők Százhalombattán.

Az első válogatóról hiányzott Péni istván Bundesliga kötelezettsége miatt, igaz ő, és Sidi Péter biztos csapattag lesz márciusban, hiszen tavaly mind a ketten szerepeltek világkupa döntőben.

Igaz Sidi péter így sem tartalékolt, hiszen a világcsúcs közelében járt. 633.0 körös eredménnyel nyerte a férfi légpuska számot. A második Vas Péter, a harmadik Somogyi Péter lett.

Női légpuskában a román Sidi Roxana győzött, 632.7 körös eredménnyel. A román hölgy kihasználva, hogy a százhalombattai verseny nyílt viadal, alaposan beköszönt a mezőnynek. A magyarok közül Zwickl-Veres Kata lett a legjobb 624.2 körrel. Biatovszki Mira 620.0, míg Miskolczi Julianna 617.0 kört lőtt.

Női légpisztolyban a győztes Sike Renáta egyéni csúcsot lőtt, 576 körrel.  A második helyen Csonka Zsófia végzett 572 körrel, a harmadik Egri Viktória, a negyedik  Major Veronika lett. Igaz Major biztosan ott lesz az Eb-n, hiszen tavaly ő is bejutott egy vk-verseny döntőjébe.

Férfi légpisztolyban Tátrai Miklós és 578 körrel nyerte a versenyt, Nagy László és Papp László előtt. 

A második Eb-válogatót két hét múlva rendezik a budapesti, Fehér úti Nemzeti Lőtéren, újabb két hét elteltével pedig ismét Százhalombatta lesz a helyszín, ez utóbbi lesz egyébként az országos bajnokság is. Mindkettőn ott lesz a lőállásban Péni István is, hiszen az úgynevezett védett versenyzők csak akkor maradnak azok, hogyha legalább két válogatón részt vesznek.

További részletek itt: http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=87bca66a-b3d4-490d-9fbd-8a9e4ee0329a