• 2024 04 18

Fedettpályás öttusa idénynyitó - Egyiptomi győzelem a férfiaknál, Regős tizedik

Marosi Ádám a 12. lett

Az egyiptomi Ahmed Elgendi nyerte a férfiak versenyét, a legjobb magyar, Regős Gergely pedig tizedik lett a budapesti nemzetközi fedettpályás öttusaviadalon.

A keddi selejtezőben 15 ország 76 versenyzője szerepelt, a legjobb 36-ba kilenc magyar - Regős mellett Marosi Ádám, Harangozó Bence, Szabó Illés, Kasza Róbert, Málits István, Bernáth Bálint, Bereczki Richárd és Kardos Bence - jutott be, de a csütörtöki döntőben csak nyolc indult.
Martinek János szövetségi kapitány ezt azzal magyarázta, hogy Achilles-ín-sérülése után Kasza csak nemrég kezdte el az edzéseket, és bár a selejtezője nagyon jól sikerült, nem akartak egy újabb sérülést kockáztatni.
Hasonló okból kihagyta a versenyt a válogatott másik alapembere, Demeter Bence, aki a novemberi bokaműtétje után még nincs százszázalékos állapotban.
Regős az úszásban a döntős mezőny hátsó részében végzett, vívásban viszont nyolcadik lett, ezzel javított helyzetén. Lovaglásban ugyan csak a 30. eredmény volt az övé, de kis különbségek alakultak ki, így a BOK-Csarnokban rendezett kombinált számot, a lövészetekkel megszakított futást a 17. helyről kezdte meg, és végül tizedikként futott a célba.
Három szám után 13. volt a 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes, tavaly Eb-második Marosi, aki azzal együtt egy helyet előre tudott lépni, hogy a lövészete nem sikerült jól.

Peridot nemzetközi fedettpályás verseny, férfi döntő, élcsoport:
1. Ahmed Elgendi (egyiptomi) 1479 pont
2. Giorgio Malan (olasz) 1474
3. Joseph Choong (brit) 1471
...10. Regős Gergely 1444