• 2024 04 19

Davis Kupa - Piros kezd Kohlschreiber ellen Frankfurtban

A tartalékos magyar válogatott már Frankfurtban

Piros Zsombor és Philipp Kohlschreiber mérkőzésével kezdődik meg pénteken a Németország-Magyarország párharc a tenisz Davis Kupa frankfurti selejtezőjében.

A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy az első egyes meccset a világranglistán 371., 19 éves Piros vívja a 32. helyen álló Kohlschreiberrel, aki 16 esztendővel idősebb nála. A második találkozón a hazaiak sztárja, a tavaly ATP-világbajnok Alexander Zverev - aki harmadik a rangsorban - lép pályára az egyéni világranglista-helyezéssel jelenleg nem rendelkező Nagy Péter ellen.
A szombati folytatásban a páros mérkőzésen Jan-Lennard Struff (51.) és Tim Pütz (350.) száll szembe Nagy Péterrel és Borsos Gáborral (552.), majd Zverev Pirossal, Kohlschreiber pedig Naggyal csap össze az ötezer férőhelyes Fraport Arenában.
Michael Kohlmann, a német válogatott kapitánya még Peter Gojowczykra (62.) számíthat, míg a túloldalon Köves Gábor dolgát nehezítette, hogy Fucsovics Márton (47.) a magyar szövetséggel fennálló vitája miatt nem vállalta a játékot, Valkusz Máté (314.) pedig mononukleózissal küzd. A távollétükben a szakvezető a hónapok óta lábsérüléssel bajlódó Balázs Attilát (258.) és az újonc Szintai Dávidot (-) nevezte a párharcra.
A Davis Kupa idei reformja nyomán a 12 selejtező győztesei részt vehetnek novemberben a 18 csapatos madridi döntőben, amelynek már biztos résztvevője az előző évben elődöntős horvát, francia, spanyol és az amerikai válogatott, valamint a szabadkártyás argentin és brit csapat.
A magyar és a német együttes 1936 óta ötször találkozott egymással, s a németek 3-2-re vezetnek. A legutóbbi párharcra 1978-ban került sor Budapesten, akkor a Taróczy Balázs és Szőke Péter által alkotott magyar csapat 3-2-re verte az NSZK-t.

A Davis Kupa-selejtező menetrendje:
péntek 16 óra:
Philipp Kohlschreiber-Piros Zsombor
Alexander Zverev-Nagy Péter
szombat 12 óra:
Jan-Lennard Struff, Tim Pütz-Nagy Péter, Borsos Gábor
Alexander Zverev-Piros Zsombor
Philipp Kohlschreiber-Nagy Péter