• 2024 03 19

Supka többet vár N'Gogtól, és erősítene a Honvéd keretén

Vidáman kezdődött az év Kispesten

A Budapest Honvéd vezetőedzője, Supka Attila többet várt David N'Gogtól, ám bízik abban, hogy a mostani felkészülés után a Liverpoolt is megjárt csatár remek párost alkothat majd elöl Danilóval vagy Holender Filippel. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó szakember szerint Hidi Patrikot pótolni kell, és - Baráth Botond távozásával - egy védőre is szüksége van a csapatának ahhoz, hogy idén is európai kupaindulást érő helyen végezzen.

Az időjárás 0 fokkal és metsző széllel, Supka Attila pedig stopperórával köszöntötte a kéthetes karácsonyi pihenő után a játékosokat. "Nincs gond a hideggel, már hozzászoktam. Nem a legjobb edzésidő, de még mindig jobb, mint a kánikula" - nyilatkozta a Sport24-nek David N'Gog.

"Ez a két hét elég gyorsan elment, ez alatt a két hét alatt a játékosok fizikai képessége nem tud leépülni, úgyhogy nem is adtunk nekik külön programot erre az időszakra" - mondta az év végi pihenőről Supka Attila, a csapat vezetőedzője.

Nagy program lehet viszont a szakember számára az újabb távozók pótlásának megoldása. Baráth Botond a védelemből igazolt Amerikába, Hidi Patrik pedig közös megegyezéssel bontott szerződést a klubbal. De a legnagyobb gondot talán még mindig a két gólkirály, Eppel Márton és Davide Lanzafame nyári elvesztése jelenti. "A támadóinkat a saját belső köreinkből tudtuk valamilyen szinten pótolni, Danilo és Holender, én azt mondom, jó teljesítményt nyújtott az ősz folyamán" – vélekedik Supka Attila.

A Liverpoolt is megjárt David N'Gog viszont egyelőre nem robbantott: 11 mérkőzésen lépett pályára, és 2 gólt szerzett. "A múltjából kiindulva, természetesen többet várunk tőle, és ezt el is mondtuk neki. Az utolsó mérkőzésen, az Újpest ellen én láttam, hogy a képességei alapján biztos, hogy sokat fog tudni nekünk segíteni a felkészülési időszak után. Mivel nyáron nem volt olyan időszaka, amikor komoly munkát végzett volna, én bízom abban, hogy a mostani felkészülés után Danilóval vagy Holenderrel tudnak egy olyan párost alkotni, amely eredményes lehet, és tudja rúgni a gólokat, és több gólt tudunk szerezni, mint az elmúlt fél szezonban" - mondta a 29 éves francia támadó és a csatársor helyzetéről Supka Attila.

N'Gog arról beszélt, hogyan lehet szerinte sikeres a Honvéd. "Nagyon fontos, hogy egyensúlyban maradjunk. Az egy jó alap, hogy kevés gólt kapunk, viszont elöl eredményesebbnek kell lennünk. Itt jön képbe az egyensúly: mert úgy kéne hatékonyabban támadnunk, hogy nem veszítünk a védekezésünk stabilitásából. Persze, végső soron az a lényeg, hogy nyerjünk."

Supka Attila szerint a Honvéd idén is európai kupaindulást érő helyen végezhet - de csak akkor, ha erősít. "Ebben a csapatban benne van, hogy a nemzetközi porondért küzdjön. A célunk, hogy ezt elérjük, de ehhez az kell, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akikkel pótolni tudjuk Hidi Patrikot, Vadócz Krisztiánt, és ha a belső védő pozícióba tudunk még hozni játékost, akkor reális esély lehet arra, hogy ismét elérjük azt az eredményt, amit tavaly."

A Honvéd a negyedik helyről várja a tavaszt, 10 ponttal a listavezető Ferencváros, de csak eggyel a harmadik Debrecen mögött.