• 2024 04 20

Jégkorong Magyar Kupa: MAC-Fehérvár döntőt rendeznek

A MAC Újbuda és a Fehérvár AV19 találkozik majd a Magyar Kupa fináléjában.

Nem borult a papírforma a jégkorong Magyar Kupa elődöntőiben, ahol az Erste, az EBEL és a Tipsport Liga legjobbjai, azaz a magyar, a szlovák és az osztrák bajnokság honi résztvevői szálltak harcba a fináléért.

A Tüskecsarnokban az Esrte Liga éllovasa az FTC volt a tavalyi bajnok MAC vendége. A szlovák és a magyar liga közti tempókülönbség két harmadon keresztül nem ütközött ki, hiszen addig mindössze két gólos előnyt épített ki a MAC. De a hazai csapat a harmadik felvonás elején gyorsan eldöntötte a továbbjutás kérdését. Előbb Nagy Krisztián, majd Dansereau is betalált szűk másfél percen belül. Az FTC az 54. percben emberelőnyben szépített Walls találatával, de az utolsó percben Bodó is beköszönt fórból.

A másik elődöntőben a szlovák liga egyik magyar résztvevője a DVTK látogatott el az EBEL-ben a rájátszásra hajtó Fehérvár AV19 otthonába. Az első harmad döntetlenje után, a második 20 percben két gólos előnybe kerültek a Jegesmedvék. Amit a harmadik periódusban ledolgozott a házigazda. A hosszabbításban sem esett gól, így jöhetett a szétlövés, amelyben Hári kétszer is betalált, így a Fehérvár jutott a döntőbe.

A Magyar Kupa döntőjét január 23-án rendezik, a házigazda a fehérvári csapat lesz. A DVTK és az FTC a bronzéremért ugyanezen a napon csap össze.

Magyar Kupa elődöntő:
MAC Újbuda - FTC-Telekom 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)
gólszerzők: Langkow (17.), Dudás (25.), Nagy K. (43.), Dansereau (44.), Bodó (60.), illetve Walls (54.)

Fehérvár AV19-DVTK Jegesmedvék 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0) - szétlövéssel 
g.: Sarauer (6.), Koskiranta (45.), Meland (50.), illetve Galanisz (12.), Magosi (31.), Pance (37.)