• 2024 04 19

Edzőtábor, jó hírekkel

Pálmafák alatt kapta a jó hírt Budapestről Késely Ajna és Milák Kristóf

Késely Ajna és Milák Kristóf jelenleg Thaiföldön, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Thanyapura-i sportközpontban napi három edzéssel készül az új szezonra.

Budapesttől 8500 kilométerre a pálmafák alatt értesült Késely Ajna és Milák Kristóf arról, hogy a hagyományos gálán távollétükben kettejüket hirdették ki 2018 legjobb magyar utánpótláskorú sportolójának. A Kőbánya SC 17 éves büszkesége, Turi György és Güttler Károly versenyzője, valamint a 18 esztendős, mesterével, Selmeci Attilával a Honvédba átigazolt Milák Kristóf is három aranyéremmel tért haza tavaly a Buenos Airesben megrendezett ifjúsági olimpiai játékokról.

 „Naponta három edzés feladatát teljesíti Kristóf is, és úgy tűnik, hogy jól bírja a gyűrődést – tájékoztatta Selmeci Attila az SzPress Hírszolgálatot. – A reggeli úszás két és fél órás, amelyet 60 perces erőfejlesztő edzés követ, ebéd és pihenő után délután négykor ismét irány a medence, két órás kilométergyűjtő maratonival. Egy nap leforgása alatt 14-15 kilométert teljesítenek az úszóink, a nyíltvízi versenyzők még ennél is nagyobb távok megtételére vállalkoznak. Mint mindig, a melegégövi edzőtáborok a hatalmas mennyiségű terhelésről szólnak, nincs ez másképpen most sem.”

Selmeci Attila és a tanítványa szintén az edzőtáborban értesült arról, hogy Kristóf is tagja lesz annak a kitüntetett magyar hármasnak, amelyik meghívást kapott az úszók új pénzdíjas körversenyére.

„Még várunk a FINA hivatalos levelére, de már most azon törjük a fejünket, hogy az előzetes menetrenden mit kell igazítanunk, hogy Katinka és Cseh Laci mellett Kristóf is jó formában szerepelhessen a premieren. Egyelőre csak az biztos, hogy a thaiföldi edzőtábor után „frissítőként” lesz egy antwerpeni versenyünk, aztán újra belevetjük magunkat a munkába a kéthetes izraeli edzőtáborban.”

 „Ezt a felkészülési ciklust a március végi országos bajnokság zárja, amelynek eredményeiből az első következtetéseket már le lehet vonni. A versenyprogramunkról még korai beszélni, de a pillangósszámok mellett a 200 és a 400 gyors is feladatot jelenthet Kristófnak, amihez hozzájöhet még egy hátúszó rajt is. Néhány pihenőnapot beterveztem, de aztán megállás nélkül megyünk tovább, áprilisban és májusban magyar edzőborokban élesítjük a formát, fokmérőként pedig néhány külföldi verseny lehetőségét szeretnénk kihasználni.  A csúcsra járatást természetesen a július végi dél-koreai világbajnoksághoz igazítjuk, ahol a mérce már csak azért is kerül a lehető legmagasabbra, mert 2017-ben a budapesti világbajnokságon Kristóf már 17 évesen begyűjtötte az első „felnőtt” ezüstjét. Tavaly viszont betöltötte a 18. életévét, így az idén már csak a felnőttek között produkálhatja magát, így viszont egy kicsit kevesebb lesz a versenye, az elvárások viszont aligha változnak” – hangsúlyozta Selmeci Attila.