• 2024 04 19

500 nap múlva rajtol az Európa-bajnokság

Gera Zoltán lett a budapesti nagykövet

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden bemutatta a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti helyszínének nagykövetét, a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt.

Az UEFA jövőre rendezi meg valaha volt legnagyobb tornáját, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot. Az Eb-t 12 városban, köztük 8 fővárosban rendezik meg, köztük Budapesten. A magyar főváros az idén átadásra kerülő Puskás Stadionban rendez három csoportmérkőzést, valamint egy nyolcaddöntőt.

 A magyar szurkolók mindenképp nyertesei a budapesti rendezésnek, hiszen Európa legjobb csapatai közül játszik majd jó pár Budapesten. A hab persze az lenne a tortán, ha köztük lenne a magyar válogatott is. Mi ezen dolgozunk a szakmai stábbal és a játékosokkal. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy sikerüljön ezt a bizonyos habot feltennünk a torta tetejére – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.

Érdekesség, hogy az eddigi Európa-bajnokságoknak összesen 14 ország adott otthont, a 2020-as Eb-n közel ugyanennyi ország kap szerepet rendezőként: 12.

A 2020-as Eb egyedülálló futballfesztivál lesz, melyet minden helyszínen az adott rendezőváros hangulata, kultúrája jellemez majd. A nagyszabású esemény az első labdarúgó Európa-bajnokság 60. évfordulóját hivatott megünnepelni.

A Ferencvárosnál és a válogatottnál is a legtöbb gondolatomat a napi munka teszi ki. Ugyanakkor mostantól folyton ott fog motoszkálni a fejemben, hogy ennek a hihetetlen 2020-as Európa-bajnokságnak az egyik nagykövete vagyok. Nagyon megtisztelő számomra ez a feladat – fogalmazott a Ferencváros és a férfi válogatott másodedzője.