• 2024 03 29

Ezüstérmet szerzett a női kardcsapat Salt Lake City-ben a világkupán

Egyéni után csapatsikerek az Egyesült Államokban

Szombaton az egyéni verseny során Márton Anna második és Pusztai Liza hetedik helye után a magyar női kard-válogatott a csapatverseny során is remekelt Salt Lake Cityben.

A Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapat ezüstérmet nyert a vk-versenyen és lépett egy nagyot ezzel az olimpiai kvalifikáció felé. 

A nyolcaddöntőben a magyar csapat Japán ellen győzött 45:39-re, majd a negyeddöntőben következett a két egyéni világbajnokkal felálló, világranglista-második orosz csapat. Ezúttal Pusztai Liza lett a befejező ember, aki 40:39 után a kétszeres egyéni világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világranglista-vezető Velikaját 5:1-re győzte le, és ezzel 45:40-re nyert csapat.

Az elődöntőben az olasz válogatott ellen is, Pusztai Liza lett az utolsó ember és ezúttal is győzelem, ezúttal 45:37. 

A finálét a világbajnok francia válogatott ellen vívta a magyar női kard-válogatott, amely szoros meccsen kapott ki 45-42-re. 

Női kardcsapat Világkupa, Salt Lake City, 18 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:39 (Pusztai +7, Márton 0, Katona -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 45:40 (Márton +6, Pusztai +5, Katona -5).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 45:37 (Márton +10, Pusztai +1, Katona 0, László -3).

Döntő: Magyarország-Franciaország 42:45 (Pusztai +5, Katona +4, Márton -12).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza, válogatott edző: Gárdos Gábor, edzők: Bódy István, Bódy Benjámin, Boros György, Gárdos Gábor, Gergácz László), 3. Olaszország.