• 2024 04 25

Minkét magyar kerékpáros a top 10-ben a Hong-Kong-i világkupa futamon

Világbajnoki részvételt érő pozíciók

A világkupa Hong-Kong-i állomásán Lovassy Krisztián az Omniumban és a Scratchben, míg Szalontay a Keirinben volt érdekelt.

Lovassy Krisztián az Omnium Scratch számát a 23., a tempóversenyt a 22., míg az eliminációs számot a 24. helyen zárta és az összetettben is utóbbi a helyet szerezte meg, amivel 50 világkupa pontot gyűjtött.

A sorozat összetettjében Lovassy 550 pontjával a tizenkilencedik helyen zárt, ami elegendő lehet a világbajnoki induláshoz. 

Lovassy Krisztiánnak aztán az Omnium utolsó számát követően alig fél órával már a hatvan körös, tizenöt kilométeres Scratchben volt érdekelt.

Az 53,271 kilométer/órás átlagot hozó futamban négyen tudtak körelőnyt csinálni, akik közül a kínai Liang Guo győzött, Lovassy Krisztián a kilencedik helyen zárt. 

Szalontay Sándor a Keirin első körében csak egy hajszállal maradt le a továbbjutást jelentő helyről, a reményfutamban sem sikerült a továbblépés, így végül a huszonötödik helyen végzett, összetettben 591 ponttal a 24. helyen fejezte be a világkupa-sorozatot.

A sprintben viszont remekelt. A selejtezőben 9.923-at tekert, amivel a negyedik helyen, egyenes ágon került be a legjobb tizenhat közé, ahol a holland Theo Bos várt rá, aki legyőzte, igaz a selejtezős ideje miatt így is a kilencedik helyen zárt. 

A világkupa összetettjében az ausztrál Matthew Glaetzer diadalmaskodott, Szalontay Sándor 616 ponttal a 20. helyen zárt.