• 2024 04 26

Tóth Ivett a 13. lett az Európa-bajnokságon

Majdnem bent a 10-ben

Tóth Ivett szezonbeli legjobb pontszámát elérve megőrizte a rövidprogramban megszerzett 13. helyét a műkorcsolya Európa-bajnokságon a kűr után is.

A Minszkben zajló Európa-bajnokságon Tóth Ivett három tripla után a dupla axelt elrontotta, de ezután javított és remekül korcsolyázva az új hivatalos szezonbeli legjobb pontszámnak örülhetett, és megismételte a tavalyi moszkvai eredményét, és végül 13. helyen zárta a kontinensviadalt. 

A magyar műkorcsolyázónő a szövetség oldalán így értékelte teljesítményét: „Mindent beleadtam, minden fordulatért, minden ugrásért küzdöttem, ez az eredmény most magabiztossá tett – mondta elégedetten. – A két axelt persze sajnálom, hiszen ha azok megvannak, talán ott lennék a top 10-ben, de örülök, hogy egy olyan év után, mint a tavalyi, kezdek magamra találni.  Legközelebb február végén Innsbruckban versenyzem majd, aztán márciusban jön a vb.”

A jégtáncosoknál a Yanovskaya Anna - Lukács Ádám duó is megkezdte a szereplését, de több hibát is vétettek, így csak a 17. helyről várhatják a folytatást.