• 2024 04 25

Döntős a Babos-Mladenovic páros Melbourne-ben

Két sima játszma után közel a címvédés

Babos Tímea és Kristina Mladenovic 6-4, 6-2-re győzött az Australian Open női páros elődöntőjében a Brady, Riske amerikai kettős ellen

Az eredmény alapján két könnyű játszmánat sejtető mérkőzésen keményen meg kellett dolgozniuk a sikerért Baboséknak. Több alkalommal is break-labdákat hárítva őrizték adogatójátékukat. A 46 perces ("párosunk" számára a leghosszabb a tornán) első játszma könnyen lehetett volna fordítva is, a magyar, francia kettős három break-labdát hárítva kerülte el a 0-2-t a játszma elején. Ezt követően hasonló körülmények között vették el ellenfelük adogatását és hozták a szettet.

A másodikban 3-0-ra elhúztak Mladenovicék, majd egy oda-vissza break után 6-2 a vége.

„Nagyon-nagyon örülök, szerintem magas színvonalú mérkőzést játszottunk! Ők is hasonló stílusban teniszeztek, mint mi. Ma mi voltunk a jobbak! Örülök ennek, hiszen az egész mérkőzés alatt nagy volt rajtunk a nyomás, többször is nehéz helyzetbe kerültünk. De mindig szépen vissza tudtunk jönni. Nagyon várjuk a pénteket, az újabb Grand Slam-döntőt! Természetesen készülök már a fináléra és már az azt követő versenyekre is” – nyilatkozta Babos Timea.

Tenisz Australian Open, női páros elődöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic - Jennifer Brady, Alison Riske (amerikaiak) 6-4, 6-2