• 2024 04 26

Már a legjobb négy között

A Babos-Mladenovic kettős sikerrel vette a negyeddöntőt is az ausztrál openen

Babos Tímea Kristina Mladenovic oldalán két játszmában verte a kilencedik helyen kiemelt Atawo, Srabotnik amerikai, szlovén kettőst az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében

A mérkőzés 1 óra 16 percig tartott, melynek 32 perces első felvonásban nagyszerűen adogatott a magyar-francia páros, esélyt sem adott Atawónak és Srebotniknak. A 9. helyen kiemelt ellenfél egészen 5:4-ig kiválóan tartotta a szerváját, ekkor jött az új forgatókönyv. Babosék fogadóként már 40-0-ra is vezettek, majd a második játszmalabdát kihasználva hozták a szettet.

A második szett második gémjében Atawo és Srebotnik bréklabdát hárított. Ezután sokáig egyik kettős sem veszélyeztetett fogadóként. "Párosunk" 6:5-nél az elődöntőért fogadott, de az amerikai-szlovén kettős vezetett 30-15-re. Ezután viszont már csak a címvédő páros nyert labdamenetet, így bejutott a legjobb négy közé!

A rendkívül rutinos, párosspecialista amerikai és szlovén játékos alaposan megnehezítette ellenfele feladatát, de végül a címvédő kettős mindkét szett végén kihasználta esélyét. 

Mladenovicék következő ellenfele az amerikai Jennifer Brady és Alison Riske lesz.

Tenisz, Australian Open, női páros negyeddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Raquel Atawo, Katarina Srebotnik (amerikai, szlovén, 9.) 6:4, 7:5