• 2024 04 26

Közel állt a bravúrhoz Fucsovics Djokovics ellen Dohában

Egy győztes és egy szoros szett

Nem sok hiányzott hozzá, de ezúttal is elmaradt a bravúr. Az első szett megnyerése nem volt elég Fucsovics Mártonnak, hogy legyőzze a világelsőt.

A US Opepen már találkozott Fucsovics Márton Novak Djokoviccsal, és tavaly kettőjük meccse után mind a ketten előrébb léptek az aktuális világranglistán. Igaz a különbség még így is 35 helynyi volt a két teniszező között a dohai nyolcaddöntő előtt. 

Ennek ellenére Fucsovics igazán jól kezdett, hiszen az első szettben 4-4-nél elnyerte a szerb világelős adogatását, aztán hozta a magáét és 40 perc játék után 6-4-re nyerte a nyitó játszmát és vezetett. 

A második felvonás közel egy órán át tartott és majdnem rövidítés lett a vége. De hogy miért is Djokovics a legjobb azt bizonyította, hiszen 5-4-nél az utolsó gémben nyerte el a magyar éljátékos szerváját és ezzel egyenlített. Igaz a Sólyomszem is kellett a szettsikeréhez. De ettől aztán olyan lendületbe került, hogy fél óra alatt, egy 6-1-es szettgyőzelemmel be is fejezte a mérkőzést.

A tizennégyszeres Grand Slam-győztes így megnyerte kettejük második meccsét is, de ki tudja, talán majd az Australian Openen...

Fucsovics így nyilatkozott a mérkőzés után közösségi oldalán: "Jó meccset játszottunk Djokoval. Tudom, mi a feladatom. Irány Sydney! A párosban megsérült a partnerem, az a meccs így elmaradt."

Azaz párosban Pella sérülése miatt nem tudtak kiállni, így Fucsovics számára már minden szinten véget ért a dohai torna. 

Katar Open, ATP-250-es torna, Doha: 

Férfi egyes, nyolcaddöntő: Novak Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics Márton (magyar) 4:6, 6:4, 6:1, 

 Páros, nyolcaddöntő:  Santiago Gonzalez, Aisam-Ul-Haq Qureshi (mexikói, pakisztáni) - Fucsovics Márton, Guido Pella (magyar, argentín) - az argentin játékos sérülése miatt Fucsovicsék nem álltak ki.