• 2024 03 28

Australian Open: Fucsovics kiesett egyéniben

Babos továbbjutott párosban

Fucsovics Márton kikapott Borna Corictól, így péntektől már csak a vegyespárosra kell koncentrálni, ahol Babos Tímeával az oldalán játszik majd. Babosnak pedig még ott a páros is, ahol biztosan vette az első fordulós akadályt.

Fucsovics Márton tavalyhoz hasonlóan idén is kiemelt versenyzőt kapott az Australian Open második fordulójában, azonban 2019-ben nem sikerült a bravúr és vereséget szenvedett a 11. helyen kiemelt Borna Corictól.

A mérkőzés hatalmas hőségben kezdődött, de a harmadik szettben egy órás esőszünet is volt a találkozón. Ahol Fucsovicsnak egy hosszabb ápolási szünetet is kérnie kellett. A találkozót végül Coric biztosan nyerte. Fucsovicsnak pedig már csak a vegyespáros marad Babos Tímea oldalán.

Babosnak pedig még ott van a páros is, ahol az első fordulót biztosan vette Kristina Mladenoviccsal az oldalán. A 1 óra 6 perces mérkőzésen nagyon simán győzött a magyar-francia duó. A címvédőknek a következő meccs már jóval nehezebbnek ígérkezik a Han Hszin-jün és Darija Jurak duó ellen.

 Babos így értékelte a párosgyőzelmet közösségi oldalán: 

„Nagyon stabil és jó mérkőzést játszottunk. Természetesen minden meccsen lehet tanulni, ma is voltak kisebb zökkenők, de ezekből is jól jöttünk ki. Örülök a győzelemnek! Úgy érzem, én kifejezetten jól játszottam, pedig jó ideje nem párosoztunk együtt. Mégis remek teniszt játszottunk, ennek nagyon örülök!” 

 

 AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)

Férfi egyes, 2. forduló: Borna Ciric (horvát, 11.)–Fucsovics Márton (magyar) 6:4, 6:3, 6:4

Női páros, 1. forduló: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Raluca Olaru, Galina Voszkobojeva (román, kazah) 6:0, 6:3