• 2020 07 06

Asztalitenisz World Tour - Pótáék a nyolc között, Bálinték kiestek párosban

Kiesett a Szudi, Ecseki páros

Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm bejutott a legjobb nyolc közé, Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz számára viszont a főtábla első köre a végállomást jelentette női párosban a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen. A Szudi Ádám, Ecseki Nándor duó már a főtábla nyitófordulójában kiesett férfi párosban.

A hatodik helyen kiemelt, Európa-bajnoki bronzérmes Póta, Ekholm duóra a selejtezőből érkezett Irina Ciobanu, Adina Diaconu román kettős várt a nyitófordulóban. Nehezen indult a meccs Pótáék szempontjából, 6-10-nél a riválisnak négy szettlabdája is volt, de aztán sikerült fordítani. A folytatásban is nagy küzdelem folyt az asztalnál, de végül Póta és Ekholm négy szettben felülkerekedett.
"Az első meccs mindig nehéz, bár Matilda már játszott, nekem ez volt az első mérkőzésem ezen a tornán. - mondta Póta Georgina. - Szerintem az első szettet leszámítva jó poénokat játszottunk. Tehetséges, fiatal páros volt az ellenfelünk, fel voltunk készülve arra, hogy nem lesz könnyű dolgunk ellenük, de végül a rutin diadalmaskodott."
A selejtezőből bravúrral főtáblára került Bálint, Nagyváradi kettős nagyon nehéz ellenféllel találta magát szembe az első fordulóban, s nem is volt esélye a második helyen kiemelt Tu Hoj-kem, Li Ho-csing duó ellen. A magyar párosnak mindössze 11 pontot sikerült gyűjtenie a 20 perces találkozón, amelyet magabiztosan nyertek meg a hongkongiak.
"Nem kérdés, hogy sokkal jobbak voltak nálunk, de tegnap nekünk is jobban ment a játék, mint most. Főleg a második és harmadik szettben, bármit ütöttünk, az nem volt jó, nagyon agresszíven játszottak" - mondta Nagyváradi Mercédesz.
Póta és Ekholm éppen Tuval és Livel csap majd össze a pénteki negyeddöntőben.

Ellenfelük két kínai származású játékos, az ukrán színekben versenyző Lei Kou, illetve a horváttá lett Shiao Wei volt a csütörtök kora délutáni mérkőzésen, és szakértők szerint nyerhető meccs előtt álltak. Ehhez képest a mérkőzés a rivális elképzelései szerint alakult, a hetedik helyen kiemelt magyarok rengeteg hibával játszottak, s végül még szettet sem tudtak nyerni.
"Ebben a meccsben sokkal több volt, sajnos nagyon gyengén játszottam. Megpróbálunk tanulni ebből a vereségből, visszanézzük majd és kielemezzük a hibákat" - értékelt önkritikusan Ecseki, aki Szudival párban két éve elődöntős volt a magyarországi WT-viadalon.
A vasárnapig tartó budapesti viadalon négy kontinens 51 országának csaknem 400 versenyzője lép asztalhoz, az összdíjazás 170 ezer dollár (47,6 millió forint).
A döntőket szombaton és vasárnap rendezik.

női páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 6.)-Irina Ciobanu, Adina Diaconu (román) 3-1 (11, -8, 10, 6)
Tu Hoj-kem, Li Ho-csing (hongkongi, 2.)-Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz 3-0 (6, 3, 2)

vegyes páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Szudi Ádám, Pergel Szandra - Ho Kvan-kit, Li Ho-csing (hongkongi) 3-1 (11, 6, -1, 5)

férfi páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Lei Kou, Shiao Wei (ukrán, horvát)-Szudi Ádám, Ecseki Nándor (7.) 3-0 (8, 7, 9)