• 2024 04 18

Kettőből semmi a szerdai mérleg az Australian Openen

Babos egyéniben, Fucsovics párosban búcsúzott

Babos Tímea a centerpályán szenvedett vereséget szerdán az ötödik kiemelt Sloan Stephenstől az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon. Míg Fucsovics Márton párosban búcsúzott. Igaz ezzel a magyarok számára még nem ért véget a torna, hiszen van még feladatuk bőven.

Nem Babos Tímea volt az esélyese az ötödik kiemelt elleni mérkőzésnek és az amerikai Sloan Stephens ha nem könnyen, de 1 óra 37 perc alatt hozta is a papírformát. Régi ismerősként találkozott Babos Tímea második fordulós ellenfelével, hiszen korábban a juniorok között együtt nyertek párosban Grand Slam tornákat. 

Azonban ez most nem a barátkozás ideje volt, amit bizonyított az 58 perces első szett. Babos elveszetette adogatójátékát már a meccs elején, aztán visszanyerte azt később. Stephensnek így komoly küzdelem árán sikerült csak megnyernie a játszmát végül 6-3-ra, egy újabb brékkel.

A második felvonás elején a US Open 2017-es győztese rögtön brékelt, 2:0-ra is vezetett. Babos szépített, de ezután Stephens felőrölte az erjeét és hozta a második szettet is.

A mérkőzés után a magyar éljátékos így értékelt saját honlapján.

 „Úgy érzem, ez egy jó mérkőzés volt! Nagyot kellett küzdeni. Az ellenfelem nagyon jól játszott és nekem is sok jó pillanatom volt. Persze mindig lehet a teniszről beszélni, de most a legfontosabb a hozzáállás, a mentalitás, az attitűd volt. Ezek pedig nagyon pozitívak voltak a részemről is. Ez az, ami számít! Ha valamit ki kellene emelni negatívumként, az a második adogatások utáni fogadásaim lennének. Abban lehettem volna jobb is. De összességében olyan nyomást kaptam Sloane-tól, amit azért ritkán. És nem olyan értelemben, hogy csapkodta a nyerőket, hanem egyszerűen nem hibázott és nagyon jól mozgott, többször kellett megnyerni egy pontot. Élveztem azért a meccset, mindent megtettem. Abban hiszek, ha ilyen attitűddel játszom, akkor a jó tenisz is jön. Szóval: csinálom tovább!” – nyilatkozta Timi.

Fucsovics Márton a kedden egyesben aratott győzelme után szerdán párosban a román Marius Copillal lépett páláyra, a brit Luke Bambridge, Jonny O’Mara duó ellen, és viszonylag simán, két szettben vesztett, kevesebb, mint egy óra alatt. Így maradt számára az egyes, illetve a vegyespáros Babos Tímeával az oldalán.

Australian Open, női egyes második forduló: Sloane Stephens (amerikai, 5.)-Babos Tímea 6:3, 6:1

Férfi páros, első forduló: Fucsovics Márton, Marius Copil (román) - Luke Bambridge (brit, 51. a páros világranglistán), Jonny O’Mara ( brit 55.) 3:6, 1:6