• 2024 04 19

Márton Anita visszatér

Kerek születésnapot ünnepelt a világbajnok

Mérföldköves születésnapját két edzéssel „ünnepelte” Márton Anita

Versenyzőtársai és az edzők kedden délelőtt a Budapesti Olimpiai Központban tortával lepték meg Márton Anitát, a magyar atlétika első világbajnokát, aki ezen a napon töltötte be a harmincadik életévét.

„Mérföldköves ez a mostani születésnapom, még sem találom különlegesnek, mert idestova legalább nyolc-kilenc éve mindig edzőtáborban voltam és vagyok ma is ezen a számomra kedves téli napon. A torta finom volt, minden sporttársamnak jutott belőle egy szelet, aztán szépen beálltunk a sorba, és folytattuk a munkánkat, ahogy kell.  Jót nevettem azon az üdvözlő lapon, amin a 30 helyett az állt, hogy 2x15, ezek után „megfiatalodva” máris könnyebben gyűrtem le a két ünnepnapi alapozó edzésemet” – nyilatkozta Márton Anita az SzPress Hírszolgálatnak.

Az olimpiai harmadik helyezett, szabadtéri világbajnokságon ezüst-, fedettpályás VB-n pedig aranyérmes atlétanő úgy gondolja, hogy pályafutása legkeservesebb, versenyzés helyett gyógytornával eltöltött időszaka után az igazán szívet melengető szép ajándék számára az egészségének és a jó kedélyállapotának a visszanyerése.

„A combizom sérülésem miatt fél évig nem versenyezhettem, súlygolyót se vehettem a kezembe, így nagy izgalommal várom a hétvégi visszatérésemet a BOK csarnokban. Az erőm a régi, nincs olyan gyakorlat, amit ne tudnék megcsinálni, a dobótechnika pedig olyan, amit akkor is csiszolgatnom kellene, ha egy hetet se hagytam volna ki. Jönnek vissza a régi ingerek, jól haladunk a tökéletesítéssel, de Eperjesi Lászlóval, az edzőmmel néhány hetet még dolgoznunk kell a régi biztonság és robbanékonyság visszanyeréséért.”

Anita nem titkolt terve, hogy a március 1 és 3 között Glasgow-ban megrendezésre kerülő fedettpályás Európa-bajnokságon ismét az első helyen végezzen.

„Négy éve Prágában nyertem először „téli” Európa-bajnokságot, két esztendeje pedig Belgrádban, most itt a nagy alkalom, hogy mesterhármassal tudassam az ellenfeleimmel: újra köztetek vagyok és hozom is a régi formámat” –hangsúlyozta erős motiváltságát bizonyítva.

Márton Anita számára azonban nem csak az EB, hanem az IAAF fedettpályás téli versenysorozata is közeli kihívást jelent. Minden lehetőséget ki szeretne használni, így a bostoni, a düsseldorfi és a toruni versenyszervezők is számíthatnak az indulására, ahogy a súlylökő elit tagjai is.