• 2024 03 28

Babos Tímea győzött az első fordulóban az Australian Openen

Babos Tímea bejutott a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába.

Babos Tímea első egyéni győzelmét 2019-ben pont a legjobbkor szerezte, hogyha nem is a legjobb játékkal.

A világranglista alapján nem Babos Tímea volt az esélyese a Dzsabur elleni mérkőzésnek, hiszen a tunéziai játékos az 58., míg a magyar csak a 66. helyen áll az aktuális világranglistán. Babos Tímea azonban ezúttal nem figyelt a papríformára, hanem borította azt az Australian Open első fordulójában, ahol egy 1 óra 42 perces csatában győzött Melbourne-ben.

A 49 perces első játszmában rövidítésben döntöttek a felek a győztesről. A tie-breakben Dzsabur 4-4 után elnyerte ellenfele szerváját, innen fordított Babos és nyerte az első szettet. 

A második szettben a magyar teniszező 4-0-ra is vezetett, innen azonban ismét rövidítés döntött a játszmagyőztesről. Ebben azonban Babos remekül kezdett és simán hozta azt és nyerte a meccset is. 

 

Babos következő ellenfele az ötödik helyen kiemelt amerikai Sloane Stephens lesz, akivel egyébként 2010-ben párosban volt bajnok a juniorok között a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen.

Babos Tímea saját internernetes oldalán a következőképpen értékelte a mérkőzést. 

 

„Nyilván nagyon nehéz mérkőzés volt! Mindenért meg kellett küzdeni: nehéz körülmények között játszottunk, meleg volt, „szállt” a labda. Persze ez volt a helyzet a többi pályán is. Ez egy nagyon értékes győzelem, küzdöttem, akartam. Nem játszottam a legjobb teniszemet, de nem számított, mert pozitív tudtam maradni. Az ellenfelemnek volt több esélye az első szettben, mégis nyugodt maradtam, higgadtam játszottam. A második játszmában volt egy olyan játék, amikor minden megfordult, ellenfelem egyre jobban teniszezett. Én pedig izgultam. De összeszedtem magam. Összességében büszke vagyok erre a győzelemre, hiszen nem a legjobb játékommal sikerülni győzni! Elsősorban a mentalitásommal és a hozzáállásommal lehetek elégedett. Várom a következő mérkőzést Sloane ellen, valószínűleg kiemelt pályán lesz."

Australian Open, női egyes, 1. forduló:

Babos Tímea-Onsz Dzsabur (tunéziai) 7:6 (7-5), 7:6 (7-3)