• 2024 03 29

Fék és pótkerék nélkül a félbeszakított szakaszon

A Szalay-Bunkóczi kettő továbbra is versenyben Peruban

A magyar duó továbbra is versenyben van a Peruban zajló Dakar ralin. Pedig Bunkóczi László ugyanis majdnem súlyos balesetet szenvedett még a negyedik szakaszon, de megúszta.

 A Dakar rali ötödik szakasza Tacna és Arequipa között zajlott. Már az is nehezítés volt, az előző este során a csapatok nem számíthattak a szerelő kamionokra, így saját maguknak kellett javítaniuk, és a Szalay-Bunkóczi duó pótkerék nélkül vágott neki az idei Dakar eddigi legnehezebb etapjának, amelynek csak az első felét sikerült teljesíteni.

Igaz erre lett hivatalos indok, hiszen az autósok közül mindössze 19 duó ment végig a szakaszon. A mezőny többi részének ugyanis a sűrű köd miatt a hármas ellenőrző pont után félbeszakították a versenyt. A magyar kettős a mért szakaszig a 38. helyen állt, ami azért remek eredmény, mert a pótkerék hiánya mellett a kocsi fékje is elment. 

A Dakaron szombaton pihenőnap következik, ami alaposan ráfér a mezőnyre. Egyébként összetettben az ezúttal szakaszgyőztes Sebatien Loeb átvette a vezetést. A motorosoknál Sam Sunderland nem elsőként ért be a célba, mégis övé lett a szakaszsiker. Ugyanis a brit versenyző látva, hogy a portugál Paulo Goncalves balesetet szenvedett megvárta vele a segítséget. A sportszerűségéért a szervezők pedig az ott elvesztegetett időt jóváírták neki.