• 2024 04 20

Megkezdődött a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság

Jól kezdtek a magyarok a selejtezőben

A hollandiai Dodrechtben pénteken a selejtezőkkel megkezdődött a rövidpályás gyorskorcsolya kontinensviadal. A magyarok közül az első napon mindössze az újonc Somogyi Barbara búcsúzott. Az olimpiai bajnok férfi mellett a magyar női váltó is elődöntőbe jutott a délutáni programban.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók remekül kezdtek Hollandiában. Hiszen Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca, valamint Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor egyaránt továbbjutott 500 és 1500 méteren. Utóbbi a sérülése ellenére hozta a papríformát. Mind a négyen szombaton a sprinttáv negyed-, míg a leghosszabb táv elődöntőjében folytatják. Az egyetlen magyar búcsúzó péntek délelőtt a 16 éves Somogyi Barbara volt.

Az esti programot is sikerrel vették a magyar versenyzők. Ugyanis 1000 méteren Shaolin Sándor Liu, Liu Shaoang, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca is továbbjutott.
Az olimpiai bajnok férfi váltó ezúttal Liu Shaolin, Burján Csaba, Varnyú Alex, Krueger Cole összetételben futamgyőztesként jutott a szombati elődöntőbe. Szintén besiklott a következő körbe a Jàszapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Knoch Marta, Somogyi Barbara összeállítású női csapat.