• 2024 04 26

Kevésen múlt Csonka döntője

Megszületett az első magyar érem a sportlövő vb-n

Csonka Zsófia egészen bravúros, 297 körös gyors részt produkált a női sportpisztolyban. Sajnos, ez is csak a 19. helyhez volt elég (583 kör), igaz, hogy plusz egy körrel és pár belső tízessel bejuthatott volna a döntőbe, aminek 584 kör volt az alja. Sike Renáta 52. 574 körrel, Major Veronika 64. 569 körrel. A csapat 13. lett. Csonka Zsófia a 30 gyors részben 24 lövés után még hibátlan teljesítménnyel állt, amikor becsúszott egy nyolcas.

Csonka Zsófia: - Az olimpián egyetlen körrel maradtam le a döntőről. Itt, a vb-n szintén egy kör és néhány belső tízes hiányzott ahhoz, hogy sportpisztolyban a fináléban szerepelhessek... Amikor ennyi év, ennyi munka, ennyi áldozat van benne, akkor az úgy gyomron találja az embert. Úgyhogy most kicsit megtört a lelkem, viszont próbálom a pozitívumokat megtalálni. A 297 körös gyors részre büszke lehetek. Nagyon jó érzés volt megélni azt, amikor a sok munkám meglesz az eredménye. Ugyanakkor a pontlövésben nem azt hoztam, amit tudok, amire képes vagyok. Remélem, hogy egyszer majd összeállnak a csillagok. 

 
A junior lány sportpisztolycsapat révén megszületett a magyar küldöttség első érme, hiszen az Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel hármas bronzérmes lett 1714 körrel. Egyéniben Egri Viktória a hatodik helyen jutott a döntőbe (575) , ahol nyolcadik lett. 15. Komáromi Krisztina Panna 570, 19. Fábián Sára Ráhel 569 körrel.