• 2024 04 24

Egyelőre érem nélkül

Biztató kezdés szabadpuskában

Még mindig várat magára az első magyar érem a csangvoni sportlövő világbajnokságon.

Férfi futócéllövőink az 50 méteres 40 vegyes számban se tudtak felkapaszkodni a dobogóra. Tasi Tamás nem volt messze egyéniben az érmesektől, 389 körrel hatodikként fejezte be. 13. Sike József 386, 18. Boros László 378 kör. A versenyt a svéd Martinsson nyerte 383 körrel. Csapatban is a svédek ünnepelhettek, a Tasi, Sike, Boros hármas 1153 körrel ötödik lett. 

Tasi Tamás: "Nem csalódott vagyok, hanem úgy fogalmaznék, hogy hiányérzetem van. Kapartunk mindannyian, de ennyire volt elég 50 méteren. A vegyes nekem már úgy ment többé-kevésbé, ahogy szeretném, de még lehet és kell is javulni a 10 méterre."
Férfi légpisztolyban Tátrai Miklósnak tíz kör hiányzott a döntőhöz, 572 körrel fejezte be. 
Elkezdték versenyüket a férfi kisöbű szabadpuskások is az összetett számban. A selejtezőből mindkét magyar továbbjutott, ráadásul mindketten jól lőttek. Péni még az országos csúcsot is megdöntötte 1186 körrel, Sidi 1177-tel "köszönt be". 
Péni István: "Ma jól ment mindhárom testhelyzetben. Végig az történt, amit szerettem volna. Megjavítottam az országos csúcsot is,aminek természetesen örülök. De mindennap új verseny. A lényeg még csak ezután kezdődik."   
A junior fiú légpisztolyosoknál a mindössze szűk két éve lövő Iszpravnik Péter helytállt, 560 körrel 41. lett.