• 2024 03 28

"Ez nem a pénzről szól"

Folytatódik a Fucsovicsék kontra teniszszövetség vita

Továbbra sem rendeződtek a problémák a Magyar Tenisz Szövetség, valamint a magyar topjátékosok, Babos Tímea és Fucsovics Márton között. Ami biztosnak tűnik, hogy nem a pénzen csatáznak a felek - ezt állítja legalábbis Fucsovics menedzsmentjének a tagja, Siklós Erik, aki szerint „nem arról van szó, hogy két sportoló most már jól keres, de szeretne még többet, és akkor meg akarja pumpolni a szegény szövetséget".

"Ez már messze nem Fucsovics Mártonról, illetve Fucsovics Mártonnak a szövetséggel szembeni problémáiról szól, hiszen az első pillanatban kiállt mellette Babos Tímea is, így innentől kezdve ők egyeztetve, és teljes egyetértésben képviselik azt, amit gondolnak. Ezt nagyon fontos hangsúlyozni. Szerintem a közleményekben elég egyértelműen le lett írva, mi a problémája az egyik, illetve a másik játékosnak. Az mindenképp önmagáért beszél, ha két világklasszis teniszező úgy érzi, úgy gondolja, úgy tapasztalja, hogy a nemzeti szövetségével nem megfelelő a kapcsolata" – nyilatkozta a Sport24-nek Siklós Erik.

 
Fucsovics Márton menedzsmentjének a tagja szerint nem a pénzről vitáznak a felek. „Ezt nagyon fontos hangsúlyozni, mert hamis látszatot kelt bárki, aki ezt sugallja. Ez nem a pénzről szól. Nem arról van szó, hogy két sportoló most már jól keres, de szeretne még többet, és akkor meg akarja pumpolni a szegény szövetséget. Szó nincs ilyenről. Ez a két teniszező azért állt most ki így a nyilvánosság elé, mert hál’ Istennek a saját tehetségüknek, tudásuknak, a rengeteg munkának köszönhetően egy olyan szintre jutottak, hogy már nem szorulnak rá senkinek a támogatására.”
 
Siklós Erik kiemelte, hogy az ellentét inkább mélyült az elmúlt napokban. „Az elmúlt tíz nap történései nem a megoldás irányába vitték eddig az ügyet, és inkább mélyült ez a fajta ellentét, ami kialakult. Biztos, hogy nagyon komoly változásokra van szükség ahhoz, hogy a két játékos azt lássa, van értelme, és tud együtt dolgozni a szövetséggel.”
 
A csehek elleni, egyébként tét nélküli Davis Kupa-mérkőzést szeptember 14-16. között rendezik, és egyre valószínűbb, hogy Fucsovicsot nem látjuk majd a csapatban. "Csak hivatkozni tudok Fucsovics Marci menedzserére, Joó Györgyre, aki azt nyilatkozta, 95 százalék az esély arra, hogy Marci nem lép pályára a csehek ellen” – jelentette ki Siklós Erik.