• 2024 03 28

Végleges a női keret

Szétlövés a vb-ért

Kialakult a női keret, amely indul majd az október 20-án kezdődő világbajnokságon. Eddig egyetlen kérdés volt: az 59 kilogrammban Dollák Tamara és Bognár Erika között válogatón dőlt el, hogy ki léphet küzdőtérre a Papp László Budapest Sportarénában.

A Körcsarnokban megtartott válogatón Dollák Tamara két meccset is megnyert Bognár Erika ellen így kialakult a hölgyeknél is a végleges keret.

 „Két tehetséges fiatal versenyző csapott össze, és végül kijelenthető, hogy Dollák lett a kerettag. A női válogatott egyébként a terveknek megfelelően készül a világbajnokságra, kisebb sérülésekkel bajlódtunk az elmúlt időszakban, de ez már a sportág sajátossága. A cél továbbra is az, amit korábban is lenyilatkoztam: minimum egy érmet és egy pontszerző helyezésben bízom a budapesti világbajnokságon” – mondta Ritter Árpád, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Köteles Alexandra (50 kg), Dénes Mercédesz (53 kg), Galambos Ramóna (55 kg), Barka Emese (57 kg), Dollák Tamara (59 kg), Sastin Marianna (62 kg), Sleisz Gabriella (65 kg), Wilson Vanessa (68 kg), Szmolka Nikoletta (72 kg), Németh Zsanett (76 kg).