• 2024 04 29

Aranyérmes a női öttusa válogatott

Zsinórban harmadszor nyertek

Zsinórban harmadszor is világbajnok lett a Földházi Zsófia, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara összeállítású csapat a mexikóvárosi öttusa-világbajnokság női hagyományos versenyében. A csapat tagjai a DIGI Sport híradójának azt mondták: benne volt a levegőben az újabb címvédés, még így is, hogy nagyon szoros versenyben sikerült nyerniük.

"Én egész nap gondoltam rá, hogy meglehet, mert az Európa-bajnokságot is meg tudtuk nyerni, a vb-t pedig most már harmadik éve megnyertük, szóval címvédők voltunk. Én nagyon bíztam benne, persze láttam, hogy a többi csapat is nagyon jó. Akkor még bíztam magamban is, hogy jól fog sikerülni a futás, mert az előzetes edzések és eredmények alapján ez így is kellett volna, hogy legyen. Amikor beértem, bevallom őszintén, nem ezen (a csapat vb-címén) gondolkoztam, de nagyon örülök, hogy sikerült. Nagyon szoros volt, 10 ponton belül végzett a három dobogós csapat" - nyilatkozta a Sport24-nek Kovács Sarolta.

 
"Ez végig benne volt a levegőben, és mindannyian számítottunk erre az eredményre" - fűzte hozzá Alekszejev Tamara.
 
A videón Földházi Zsófia ugyan nem volt rajta, de kommentálta azt: "Hogy én mikről nem tudok. :) Szépek vagytok, csajok! :):)"
 
A vb-n egyéniben Földházi negyedik, Kovács hatodik, Alekszejev pedig 14. lett.