• 2024 04 19

Kovács Katalin babát vár - újra kislánya lesz

Anyai örömök előtt

Kovács Katalin ismét anyai örömök elé néz. Háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk első gyermeke, Luca 2014-ben született, és hamarosan megérkezik a kistestvére is. Minden idők legeredményesebb női kajakozója a DIGI Sport híradójának elárulta: kislányt hord a szíve alatt.

 

„Kislány, Júlia, és nagyon örülünk neki, mert amikor Luca megszületett, nagyon sokat beszéltünk arról, hogy mennyire szeretnénk még egy ilyen csodálatos kislányt. A jóisten megáldott minket" - mesélte a Sport24-nek Kovács Katalin, aki az első gyermeke születése után még folytatta pályafutását, majd 2016-ban bejelentette visszavonulását. "Amikor Lucával áldott állapotban voltam, akkor előtte sportoltam, és tudtam, hogy vissza szeretnék térni. Ebben nagyon sokat segített a családom, a nagymamák, a párom, így azt gondolom, hogy amit szerettem volna, azt meg tudtam valósítani."
Kovács Katalin jelenleg is a Budapesti Honvéd Sportegyesületnél dolgozik. "Napi négy órában egy olyan munkám van, amit otthonról is tudok végezni. Bízom benne, hogy majd a szülés után mielőbb munkába tudok állni, mert nem vagyok az az otthonülős típus. A család természetesen az első, de szeretek másféle kihívásokat is találni magamnak.”
Emellett a DIGI Sport nézői is láthatják egy másik szerepben, méghozzá a Honvéd magazin háziasszonyaként. "Megmondom őszintén, hogy az első alkalmakkor a torkomban dobogott a szívem, tényleg borzasztó volt – mint a versenyeken. De itt valahogy nem múlt el. Amikor a verseny elindult, akkor ott az izgalom elmúlt, és az ember arra tudott koncentrálni, hogy minél jobb teljesítményt tudjon nyújtani, itt meg eleinte éreztem a hangomon, hogy ott az izgalom benne."
Kislánya, Luca is sportol, de egy egészen másik sportág mellé tette le a voksát egyelőre. "Ahogy elkezdődött az óvoda, azóta járunk ide lovagolni, Luca töretlen és nagyon lelkes. Kérdeztem tőle, hogy az úszás hogyan fog majd visszajönni, mert a tavalyi évben kicsit elmaradt a füle miatt. Nagyon rosszul érintett, amikor azt mondta, hogy hát, anya, én most lovagolni szeretnék.” De talán éppen Júlia lesz majd, aki az édesanyja nyomdokaiba lép?