• 2024 04 29

Három magyar a női döntőben

Magabiztos magyar hölgyek

A nők selejtező napján a négy magyar versenyző közül három, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia és Kovács Sarolta kvalifikálta magát a  mexikói felnőtt öttusa vb női döntőjébe. Réti Kamillának sajnos ezúttal nem sikerült.

Kovács Sarolta 19/14 mutatóval zárta a vívást, ami 222 pontot és a csoportjában a 9. helyet jelentette számára. Úszásban remekelt, 2:11.35 idővel ugyanis megnyerte ezt a számot. Réti Kamilla 13 győztes és 20 vesztes asszóval fejezte be a vívást, ez az eredmény a 25. helyre volt elég, úszás ideje pedig 2:33.33 volt.

Kovács a 7., Réti a 30. helyről rajtolt az “A” csoport laser run számában. Saci végül 13:59.70 idővel, kényelmes kombival jutott a finalisták közé. Bár Kamillának négy helyet sikerült előrébb lépnie, a döntőbe jutásra ez még nem volt elég.

A “B” csoportban Alekszejev Tamara 2:21.07 időeredménnyel 14. helyen végzett úszásban, a második számban, a vívásban pedig 20/11-el a harmadik legjobbként zárt. Földházi Zsófia 2:13.23-el ötödik lett a medencében, majd a vívást  19/12-vel szintén az 5. helyen fejezte be a csoportjában. Így Zsófi első helyről, míg Tamara 6. helyről várhatta a kombinált számot, ahol mindketten könnyedén továbbjutottak.

“A három lány könnyűszerrel kvalifikálta magát a döntőbe. Mindhárman rendkívül taktikusan versenyeztek. – nyilatkozta Kállai Ákos, női szövetségi kapitány. –  Kami érzésem szerint az Európa-bajnokságon mutatott jó eredményét szerette volna megismételni, illetve görcsösen bizonyítani ezen a versenyen is. Tudjuk, hogy több van benne, de sajnos ma ezt nem tudta megmutatni.”

A kapitány beszámolója szerint a mezőnyből többen kiestek az extrém napsütésnek, a nem megszokott klímának, vagy épp betegségeknek köszönhetően. Szerencsére a mieink ezeken a nehézségeken már a verseny előtt átestek.