• 2023 09 22

A MAC nyerte a szuperkupát

A magyar bajnok kezdte jobban az idényt

A magyar bajnoki címvédő MAC Újbuda nyerte a jégkorong Szuperkupát, miután a Tüskecsarnokban rendezett vasárnapi mérkőzésen 3-2-re legyőzte a Fehérvár AV19 csapatát.

Roland Divatház Szuperkupa:
MAC Újbuda-Fehérvár AV19 3-2 (2-1, 0-0, 1-1)
--------------------------------------------
gól: Bodó (3., 50.), Orban (10.), illetve Hári (18.), Erdély (52.)

    Teltház, 2200 néző várta a rangadót. A fehérváriak 2007 óta az osztrák ligában, az EBEL-ben szerepelnek, és azóta csak elvétve mérkőztek meg magyar csapatokkal, míg az idén magyar bajnok MAC Újbuda az egy hét múlva rajtoló idényben a szlovák élvonalban szerepel a DVTK Jegesmedvékkel együtt.
    Ezt megelőzően négy éve rendeztek jégkorongos Szuperkupát Magyarországon, akkor a fehérváriak diadalmaskodtak.
    Óriási hazai helyzettel indult a meccs, de Mac Carruth hárított, amikor pedig mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás, Bodó Christopher könyörtelenül kihasznált egy fehérvári védelmi megingást. Folytatta a remeklést a magyar bajnok MAC, és a 10. percben növelte előnyét: Carruth az első lövést még védte, ám a kipattanót Orban Brance bevágta. Lassan felébredt a Fehérvár, és a 17. percben emberelőnyben Hári János a jól megjáratott korongot Bálizs Bence kapujába ütötte.
    A második harmadban többet birtokolta a pakkot a Fehérvár, a hazaiak ellentámadásokra játszottak, ám gól nem esett.
    A záró felvonásban mindkét oldalon hatalmas helyzetek maradtak ki, több lövés is a kapuvason csattant, majd az 50. percben Dudás Jesse passzát Bodó közelről kapura tette, majd a kipattanó korongot a hálóba továbbította. Másfél perc múlva szépített a Fehérvár, Erdély kiugrás után fonákkal emelt a kapuba, s bár a hajrában lehozta kapusát az EBEL-csapat, nem tudott egyenlíteni.