• 2024 04 20

Az FTC továbbra is vezeti a tabellát

Továbbra is nyeretlen a PAFC és a DVTK.

Három mérkőzést rendeztek szombaton a labdarúgó NB I-ben, egy vendégsikerrel.

A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Ferencváros 3-1-re legyőzte a vendég Szombathelyi Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.


    OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencváros-Szombathelyi Haladás 3-1 (1-0)
------------------------------------------
Groupama Aréna, 7504 néző, v.: Vad II.
    gólszerzők: Varga R. (23.), Lanzafame (53., 63., utóbbit 11-esből), illetve Gaál (49.)
    piros lap: Jagodics (87.)
    sárga lap: Spirovski (74.), Blazic (78.), illetve Habovda (7.), Benes (62.), Gaál (73.)

    Ferencváros:
    ------------
Dibusz - Lovrencsics G., Botka, Blazic, Heister - Leandro (Csernik, 87.), Spirovski - Varga R. (Böde, 68.), Petrjak, Bőle (Finnbogason, 81.) - Lanzafame

    Szombathelyi Haladás:
    ---------------------
Király - Habovda, Kolcák, Benes, Bosnjak - Jagodics, Grumics (Németh Milán, 84.) - Mészáros, Rácz (Halmosi, 67.), Gaál - Rabusic (Bamgboye Funsho, 64.)

    Az első félidő egyetlen veszélyes gólhelyzetéből Varga Roland a 23. percben vezetést szerzett a Ferencvárosnak, a fennmaradó időben a két tizenhatos között folyt a játék közepes tempóban. A középpályán mindkét csapatnak többször sikerült átvinnie az akcióit, de a létszámfölényben lévő védelmek már megálljt parancsoltak a támadásoknak.
    A második félidő elején Gaál góljával egyenlített a Haladás, ami pár percre megzavarta a hazaiakat. Lovrencsics harcossága és Varga önzetlensége azonban újabb ferencvárosi gólt eredményezett, az előző szezon gólkirálya, a nyáron a Budapest Honvédtól szerződtetett Lanzafame pedig ötödik tétmérkőzésén megszerezte első találatát új csapatában. Tíz perccel később aztán a másodikat is: az olasz támadó büntetőből volt eredményes. A hátralévő időben a Ferencváros kézben tartotta az irányítást, a Haladás viszont nem tudott megújulni, így kétgólos vereséggel távozott az Üllői útról.
    A Ferencváros megőrizte százszázalékos mérlegét a bajnoki szezonban - a három fordulóban 11 gólt szerzett Thomas Doll csapata -, míg a hazai pontvadászatban immár 22 összecsapás óta tart a veretlenségi sorozata.

 

A Debrecen 2-0-ra győzött a vendég Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati játéknapján.

    Amikor Debrecenben rendezik a keleti rangadót, szinte mindig hazai siker születik: ez volt a 28. ilyen meccs, s három döntetlen, valamint egy diósgyőri győzelem mellett 24-edszer nyert a Loki.
    OTP Bank Liga, 3. forduló: Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)
------------------------------------- Nagyerdei Stadion, 4028 néző, v.: Erdős     

gólszerzők: Tőzsér (49.), Szécsi (88.)     sárga lap: Calvente (59.), illetve Eperjesi (92.)

    DVSC:
    ----- Nagy S. - Cikos, Kinyik, Szatmári, Barna - Tőzsér - Varga K. (Calvente, 56.), Haris (Csősz, 85.), Bódi, Szécsi - Avdijaj (Takács, 90.)

    Diósgyőr:
    --------- Antal - Eperjesi, Brkovic, Tamás, Forgács (Tajti, 54.) - Lipták (Bárdos, 63.) - Shestakov, Hasani, Busai - Bacsa, Vernes (Ioannidis, 62.)     Lendületesen kezdték a mérkőzést a csapatok. A hazaiak már az első percben megszerezhették volna a vezetést, ám Szécsi lövése a kapufán csattant, majd az első negyedórában előbb Busai, később Haris hagyott ki még egy-egy százszázalékos helyzetet. A folytatásban alaposan visszavett a tempóból mindkét gárda, a szünetig újabb gólszerzési lehetőség egyik együttes előtt sem adódott.
    A második félidő elején megszerezte a vezetést a DVSC, és innentől kezdve többnyire a hazaiak akarata érvényesült. A DVTK hiába próbálta cserékkel erősíteni a támadójátékát, egyáltalán nem tudott veszélyt teremteni a debreceniek kapuja előtt. A hajrában a Loki újabb gólt szerzett, és összességében teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.  

eMMX

Továbbra is nyeretlen a Puskás Akadémia, mivel 40 percet emberhátrányban játszva 2-1-re kikapott a vendég MTK Budapesttől a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

    A két együttes nyolcadszor találkozott egymással az NB I-ben, egy-egy döntetlen és felcsúti győzelem mellett a fővárosiak sorozatban hatodszor nyertek.
    Feczkó Tamás újonc csapatának ez volt szezonbeli második sikere: a kék-fehérek az első fordulóban az Újpestet múlták felül 2-0-ra.
    A Puskás Akadémia egy döntetlen mellett másodszor kapott ki.

    OTP Bank Liga, 3. forduló:
Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 1-2 (0-1)
-----------------------------------------
Pancho Aréna, 837 néző, v.: Farkas Á.
    gólszerzők: Kiss (55.), illetve Ramos (33.), Torghelle (86.)
    piros lap: Spandler (50.)
    sárga lap: Diallo (66.), Trajkovski (90.), illetve Ikenne-King (43.), Torhelle (79.)

    Puskás Akadémia:
    ----------------
Hegedüs L. - Heris, Spandler, Hegedűs J., Trajkovski - Szakály P. (Osváth, 54.), Balogh B. -  Kiss, Radó (Arabuli, 89.), Latifi (Márkvárt, a szünetben) - Diallo

    MTK Budapest:
    -------------
Kicsak - Ikenne-King, Gengeliczki, Pintér, Szelin (Katona, 72.) - Vass Á. - Vass P., Kanta, Bognár I. (Farkas II B., 66.), Lencse - Ramos (Torghelle, 72.)

    Bő tízpercnyi tapogatózást követően az MTK alakította ki az első veszélyes helyzeteket: előbb Lencse nem tudott gólra váltani egy remek kiugratást, majd egy ügyes szögletvariáció után Kanta 12 méteres lövését Hegedüs tolta a kapufára. Néhány perccel később Radó kísérleténél Kicsak védett bravúrral, majd - ugyancsak Radó révén - a Puskás Akadémia is kapufát ért el. Fél óra elteltével vezetést szerzett az MTK: Lencse jobb oldali beadását Ramos közvetlen közelről rúgta a hazai kapuba.
    A fordulás után szinte azonnal emberhátrányba került Benczés Miklós együttese: Spandler Csaba utolsó emberként szabálytalankodott Lencsével szemben, Farkas Ádám játékvezető pedig azonnal kiállította a védőt. Kanta veszélyes szabadrúgása a keresztlécen csattant, öt perccel később pedig - némi meglepetésre - Kiss Tamás szép egyéni megoldása után egyenlítettek a hazaiak.
    A mérkőzés utolsó harmadára alaposan visszaesett az iram, de az MTK egy hajrában elért szerencsés góllal - Farkas lövése változtatott irányt a csereként beállt Torghellén - annak ellenére megszerezte a győzelmet, hogy a hosszabbításban Kanta büntetőből a kaput sem találta el.