• 2024 04 27

Kerékpár Eb - Lovassy Krisztián 18. lett scratch-ben

Ráhangolódás az olimpiai kvalifikációs omniumra

Az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes Lovassy Krisztián a 18. helyen végzett scratch-ben a Glasgow-ban zajló kerékpáros kontinensviadal pályaversenyeinek pénteki napján.

A 22 tagú mezőnyből először a lett, a román és a szlovák versenyző vált ki, majd a görög Hrisztosz Volikakisz és a francia Adrien Garel elhúzott a többiektől. Később a görög helyét az ukrán Roman Gladis vette át, Lovassy Krisztián igyekezett a főmezőny végén helyezkedni.
    A tavalyi, berlini Európa-bajnokságon éppen Garel, Gladis és a magyar kerékpáros alkotta a szökevénytriót, de a magyarból most hiányzott az átütő erő, végül a 18. helyen zárt, a célba érkezettek közül csak egy ellenfelét előzte meg.
    A BVSC-Zugló sportolója a verseny után elmondta, a mezőny eleinte meglehetősen lassú volt, benne pedig a vége felé nem volt meg a kellő lendület ahhoz, hogy a dobogós helyezésekért küzdjön.
    Hozzátette, nem jelentett terhet számára, hogy tavaly ezüstérmes volt ebben a számban, sőt idén erre csupán bemelegítésként, ráhangolódásként tekintett a szombati omnium előtt, ami az olimpiai kvalifikációs sorozat miatt fontos számára, ezért szeretne a legjobb tíz közé kerülni.
    A magyar pályakerékpárosok közül Lovassy szombaton omniumban, Filutás Viktor vasárnap a 160 körös pontversenyben, Szalontay Sándor pedig a vasárnap kezdődő sprintben, míg kedden keirinben indul.
    Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a kerékpáron kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon és a torna kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.

    Eredmények, férfi scratch:
    Európa-bajnok:
    -------------
   Roman Gladis (Ukrajna)
2. Adrien Garel (Franciaország)
3. Tristan Marguet (Svájc)
...18. Lovassy Krisztián