• 2024 03 28

EL-selejtező - Kettős vereséggel búcsúzott az Újpest

Nincs több magyar csapat az EL-ben

Az Újpest búcsúzott a labdarúgó Európa Ligától, miután a selejtező második fordulójában az idegenbeli 4-0-s vereséget követően csütörtökön a hazai visszavágón 3-1-re kapott ki a spanyol Sevillától.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Újpest FC-Sevilla (spanyol) 1-3 (0-1)
-------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 9750 néző, v.: Levnyikov (orosz)
    gólszerzők: Zsótér (77.), iletve Sarabia (36., 50.), Muriel (83.)
    sárga lap: A. Diallo (69.)
    Továbbjutott: a Sevilla kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

    Újpest FC:
    ----------
Pajovic - Balázs B., Bojovic, Litauszki (Horj, 88.), Burekovic - Sankovic, A. Diallo - Nwobodo, Zsótér, Nagy D. (Szűcs K., 66.) - Novothny (Tischler, 66.)

    Sevilla:
    --------
Rico - Daniel Carrico, Pareja, Sergi Gómez - Corchia, Banega (Roque Mesa, 72.), Vázquez, Escudero - Sarabia (Nolito, 65.), Ben Yedder (Muriel, 65.), Pejino

    A kezdés után bátor játékot vállalt fel az Újpest, amely mezőnyben egyenrangú partnere tudott lenni a Sevillának, de kapura csak utóbbi jelentett veszélyt. A spanyol vendégcsapat a 36. percben egy kontra végén Sarabia góljával megszerezte a vezetést, amely érezhetően megfogta az addig lendületes hazaiakat. Az Újpest beszorult a saját tizenhatosának környékére, de a szünetig nem változott az eredmény.
    Sarabia a második félidő első helyzetét gólra váltotta - a támadó ismét egy kontra végén volt eredményes -, majd a Sevilla közepes tempó mellett a kontrajátékra fókuszált. Az Újpest igyekezett akciókat vezetni, de befejezésig sokáig nem jutott. A 75. percben védelmi hibát kihasználva Nwobodo ziccerét hárította Rico. Két perccel később azonban már hiába vetődött a sevillai kapus, az újpestiek legaktívabb játékosa, Zsótér 21 méterről, egyből a kapu bal felső sarkába lőtt. A hajrában Muriel egyéni betörés végén állította vissza a kétgólos különbséget, amely egyben a végeredményt jelentette.