• 2023 02 08

Hármas céllal vág neki a Ferencváros az új labdarúgóidénynek

Sajtótájékoztatót tartott a Ferencváros elnöke

A Ferencváros labdarúgócsapata meg szeretné nyerni a bajnokságot, a nemzetközi kupában jól akar szerepelni, a vezetőség pedig ez utóbbival szoros összefüggésben arra kéri a szurkolókat, hogy a szabályokat betartva buzdítsák az együttest.

A következő idényre vonatkozó hármas célt Kubatov Gábor, az FTC elnöke fogalmazta meg szerdán sajtótájékoztatón, hangsúlyozva egyúttal, hogy bármilyen kihágás komoly büntetéseket vonhat maga után.
    "Arra a kérdésre keressük a választ, hogy a Ferencváros tud-e megfelelően viselkedni a pályán és a lelátón is. Nagy utat jártunk be, ebben a dologban nagyon jól állunk, az a kérdés, hogy mindenki megértette-e, miről van szó. Nagyon komoly büntetések várhatnak ránk, ezt szeretnénk elkerülni" - mondta az elnök, emlékeztetve, hogy az európai szövetség az elmúlt években folyamatosan büntette a Ferencvárost. Kérdésre válaszolva úgy vélekedett, zárt kapus mérkőzés vagy kupából történő kizárás is következhet egy újabb fegyelmi ügy esetén.
    "Az a fontos, hogy egy ember se csináljon semmit, ami az FTC-t vissza tudja vetni" - hangsúlyozta. - "Ha ilyen, akár egyetlen is történik, annak beláthatatlan következményei lehetnek."
    Elárulta, hogy a nemzetközi mérkőzésekre szigorúbb beléptetési szabályt léptetnek érvénybe, nagyon komolyan ellenőrzik a molinókat.
    "Csak Fradi- és nemzeti színű zászlóink lehetnek" - szögezte le, egyúttal arra kérte a szurkolókat, hogy "a sokat vitatott Fradi-karmozdulatot ne használják, mert az félreértésre ad okot".
    Az intézkedésekre azért kerül sor, és Kubatov Gábor maga azért kezdeményezte a találkozót a sajtóval, hogy közreműködésével sikerüljön elejét venni a kihágásoknak.

"Azért tesszük ezt, mert egy győztes meccsből is lehet kudarc, akár egyetlen ember helytelen viselkedése miatt" - indokolta a lépéseket.
    "Az elmúlt években szurkolóink megtanultak viselkedni néhány tíz, esetleg száz főnyi embertől eltekintve, de egy ember is sok, ha ostoba. Ha minket kitiltanak a nemzetközi kupából, itt minden összeomlik. Nem tudunk majd játékost igazolni" - vélekedett.
    A Ferencváros az Európa Liga első selejtezőkörében az izraeli Makkabi Tel-Avivval mérkőzik meg, először jövő csütörtökön idehaza, majd egy hétre rá, idegenben.
    A napokban visszavonult, 97-szeres válogatott Gera Zoltánt illetően Kubatov elmondta, bár aláírt szerződés még nincs, de a megállapodásuk értelmében a szakmai stáb tagjaként fog tevékenykedni. Technikai képzésekért, személyi képzésekért felelős edző lesz, amibe beletartozik a mérkőzésekre való egyéni felkészítés videoelemzésekkel.
    A klubelnök úgy fogalmazott, hogy Geráról azért érdemes beszélni, ilyen körben is, mert az ő élettörténetén keresztül meg lehet érteni, miért érdemes sportolni.
    "Nehéz gyerekkora volt, el is veszhetett volna, de nagyszerű labdarúgó lett belőle, egy igazi példakép. Ezért aztán minden jár neki" - mondta, s elárulta, hogy akár hosszabbítottak volna is vele, de Gera nem vállalta tovább a játékot.
    Dzsudzsák Balázst illetően, akinek június végén lejárt a szerződése az Egyesült Arab Emírségekben az al-Vahdánál, Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kérdésre válaszolva úgy reagált:
     "Nagyon tisztelem, kedvelem, nagyra tartom a pályafutását, kétéves szerződésünk van vele skyboxra, más nincsen".