• 2022 08 13

Benu Kupa - Az Eb-kerettel szerepel a tornán a magyar válogatott

Az Európa-bajnokságra utazó kerettel szerepel a magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtöktől szombatig a Benu Kupa felkészülési tornán a Margitszigeten.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a 13-as névsorban egyetlen változás van a világliga szuperdöntőben szerepelt csapathoz képest: kapusposzton Kardos Gergely helyett Vogel Somára számít.

"Ez a felkészülésünk egyik legfontosabb állomása, ahol jó ellenfelekkel találkozunk, ugyanakkor, mivel ketten is tengerentúliak, bátran gyakorolhatunk" - fogalmazott a világbajnoki ezüstérmes magyar csapat szövetségi kapitánya.
    Märcz Tamás kiemelte, 48 óra alatt fognak lejátszani három mérkőzést, ami jó erőfelmérő lesz együttesének.
    A közelgő Európa-bajnoksággal kapcsolatban azt mondta, nyolc-kilenc csapat is eséllyel pályázik a dobogóra, de a magyar válogatottnak nem az a célja, hogy az 5-8. helyekért küzdjön.
    "Szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, és persze minél jobb helyen zárni az Eb-t. Fiatalabb, előremutató csapatunk van, amelynek végső célja a tokiói olimpia, de így sem félünk senkitől" - tette hozzá Märcz.
    A játékosok részéről Vámos Márton azt mondta, jelenleg 85-90 százalékos állapotban vannak, de ez így másfél-két héttel a kontinensviadal kezdete előtt megfelelő.
    "Jó a hangulat a csapatban, és nem titok, hogy az Eb-n az olaszok elleni mérkőzésre készülünk elsősorban" - utalt a balkezes játékos arra, hogy első barcelonai összecsapását a gyengébb játékerőt képviselő Georgiával játssza majd a nemzeti csapat.
    "Szeretnénk megnyerni a Benu Kupát, na meg visszavágni az amerikaiaknak, akiktől kikaptunk múlt héten Duisburgban" - nyilatkozta Vámos.
    A Magyar Vízilabda Szövetség részéről Hesz Máté főtitkár kiemelte, ezeken a hazai rendezésű válogatott tornákon mindig egymásra találnak a csapat és a szurkolók, ezért bízik benne, hogy minél többen kilátogatnak a háromnapos eseményre.
    "Jobb idő is lesz hozzá, mint múlt héten" - utalt arra, hogy az előző hétvégi, női válogatott felkészülési tornán nem fogadta kegyeibe az időjárás a kilátogató drukkereket.
    A Benu Kupán - amely az utolsó felkészülési állomás a barcelonai Eb előtt - sorrendben Románia, az Egyesült Államok, valamint Ausztrália legjobbjaival mérkőzik a magyar válogatott.
    A tornára - melyet a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában rendeznek - a napijegyek 1490, a háromnapos bérletek 3490 forintba kerülnek.
    A Benu Kupára és az Európa-bajnokságra készülő magyar csapat:
Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok