• 2024 04 26

Döntetlenek szombatja

Nem tudott nyerni a bajnok második meccsén

A bajnok ikszelt hazai pályán a Paks ellen, de így tett a Debrecen a Mezőkövesd és a DVTK a PAFC ellen is, az első osztályú bajnokság másodk fordulójában.

A Paks 1-1-es döntetlent ért el a bajnok MOL Vidi FC vendégeként Felcsúton a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.


    OTP Bank Liga, 2. forduló: MOL Vidi FC-Paksi FC 1-1 (1-1) 

Felcsút, 1058 néző, v.: Solymosi
    gólszerzők: Simon Á. (29. - öngól), illetve Simon A. (22.)
    sárga lap: Kovács I. (50.), Sós (94.), illetve Lenzsér (30.), Simon Á. (55.), Kulcsár D. (56.), Nagy G. (74.), Horváth P. (93.)

    MOL Vidi FC:
    -----------
Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Tamás K. - Pátkai (Sós 89.), Nikolov (Huszti 67.), Varga J., Kovács I. - Lazovic, S. Scepovic (M. Scepovic 67.)

    Paks:
    ----
Nagy G. - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Haraszti (Vági A. 92.), Papp K., Bertus, Simon Á., Bartha (Hahn 63.) - Simon A. (Horváth P. 73.)

    Tompán kezdte a találkozót a bajnok MOL Vidi FC, ezt kihasználva a vendégcsapat több ígéretes támadást vezetett. A 22. percben a Paks előnybe került: Szabó bal oldali beadása Kovácsik kezei közül kicsúszott, így Simon Andrásnak nem okozott gondot az üres kapuba találni. Egy perc múlva Stefan Scepovic egyenlíthetett volna, de tiszta helyzetből hét méterről gyatrán Nagy Gergely kezébe gurított. Néhány perc múlva a fehérváriak egyenlíteni tudtak, méghozzá Simon Ádám öngóljával, aki Tamás Krisztián beívelésébe ért bele szerencsétlenül.
    A fordulást követően a házigazdák nagy fölényben játszottak, a paksiak elvétve lépték át a félpályát. A Vidi FC elkeseredetten küzdött a győzelemért, ám a Paks mindvégig magabiztosan tartotta az eredményt.

 

A DVSC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati mérkőzésén.


    OTP Bank Liga, 2. forduló: Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Debrecen, 3228 néző, v.: Pintér     gólszerzők: Kinyik (87.), illetve Kinyik (71. - öngól)     sárga lap: Tóth B. (22.)
    DVSC:
    ---- Nagy S. - Cikos, Kinyik, Szatmári, Barna - Bódi, Kusnyír (Szécsi, 77.), Tőzsér, Haris (Calvente, 59.), Varga K. - Takács (Avdijaj, 59.)
    Mezőkövesd:
    ---------- Dombó - Farkas, Pillár, Szalai, Vadnai - Meszhi (Katanec, 49.), Szeles - Cseri, Koszta (Szakály D., 92.), Tóth B. (Vajda, 83.) - Drazic
    Óvatosan kezdték a mérkőzést a csapatok, kevés kockázatot vállaltak a játékosok. Az első játékrészben egyik együttes sem tudott helyzetet kialakítani, a Mezőkövesd teljesen egyenrangú ellenfele volt a hazai gárdának. A vezetés megszerzéséhez mégis a DVSC állt közelebb, de a negyvenedik percben Bódi szabadrúgása a bal kapufán csattant.     A második félidőt nagyobb sebességi fokozatban kezdte mindkét csapat, a játékrész elején a vendégek is lőttek egy kapufát: Koszta szabadrúgásból találta el a keresztlécet. A folytatásban inkább a hazaiak kezdeményeztek, a Mezőkövesd kontrái azonban veszélyesek voltak. Az egyik ellentámadás végén Drazic lövése megpattant Kinyiken, így egy öngóllal megszerezte a vezetést Kuttor Attila vezetőedző csapata. Az utolsó húsz percben többet támadó DVSC egyenlíteni tudott: Kinyik ezúttal fejjel az ellenfél kapuját is bevette.  

 

Gyorsan kétgólos hátrányba került a Diósgyőr hazai pályán a Puskás Akadémiával szemben, de egy pontot így is szerzett szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában.

    A hazai csapat - már 2-2-es állásnál - bő húsz percet emberelőnyben játszott.

    OTP Bank Liga, 2. forduló:
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 2-2 (1-2)
-----------------------------------------
Miskolc, 4349 néző, v.: Karakó
    gólszerzők: Brkovic (32.), Vernes (52.), illetve Diallo (13.), Radó (19., tizenegyesből)
    sárga lap: Vernes (12.), Brkovic (17.), Hasani (33.), Mazalovic (69.), Bacsa (78.), illetve Trajkovski (45.), Diallo (76.), Spandler (83.), Szakály (95.)
    piros lap: Molnár (69.)

    Diósgyőr:
    ---------
Antal - Eperjesi, Brkovic, Tamás, Bárdos (Forgács, 29.) - Hasani, Mazalovic, Busai (Tajti, 74.) - Makrai (Ugrai, 61.), Bacsa, Vernes

    Puskás Akadémia:
    ----------------
Hegedüs L. - Spandler, Hegedűs J. (Osváth, 65.), Heris, Trajkovski - Márkvárt (Molnár, 57.), Balogh B. - Kiss (Latifi, 88.), Radó, Szakály P. - Diallo

    Stabil játékra rendezkedett be a Puskás Akadémia, amely ugyanakkor korántsem mondott le a támadásokról. Sőt, ha megindult, pontos passzokkal jutott előre, és a 13. percben egy szép akció végén, a kipattanót értékesítő Diallo jóvoltából előnybe került. Ezt aztán gyorsan meg is duplázta: a hazaiak labdavesztését kihasználva Heris lépett ki a labdával, Brkovic buktatta, a megítélt büntetőt pedig Radó higgadtan a kapu jobb oldalába lőtte. A diósgyőriek ebben az időszakban sok hibával, bizonytalansággal játszottak, de bő fél óra elteltével Brkovic szöglet utáni pontos fejesével mégis "visszajöttek a mérkőzésbe". A félidő vége felé pedig többször eljutottak lövésig, még ha nagy helyzetet nem is tudtak kialakítani.
    Még tíz perc sem telt el a második játékrészből, amikor egyenlített a DVTK, majd élénk iramban zajlott a mérkőzés, mindkét csapat játékában benne volt gólszerzés lehetősége. Bő húsz percre emberelőnybe került a Diósgyőr, mert miután Mazalovic sárga lapott érően letépte a mezt a csereként beálló Molnárról, utóbbi látványosan eltaszította akadályozóját, amiért pirosat kapott. Néhány perccel később a hazaiak büntetőhöz jutottak, Ugrai azonban nagy erővel a keresztlécet találta el.
    Mozgalmas, eseménydús mérkőzésen mindkét csapatnak volt jó periódusa, így a játék összképének megfelelt a döntetlen, noha a hazai együttes a büntetővel közel járt a fordításhoz.