• 2024 05 04

Budapest a javasolt helyszín a 2023-as atlétikai világbajnokságra

Budapest jelenleg a preferált helyszín

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) az elmúlt héten Buenos Airesben tartotta 214. tanácsülését melynek keretein belül többek között döntött a 2023-as VB pályázattal kapcsolatos kérdésekben is.

Az IAAF elnöke, Lord Sebastian Coe  a tanácsülést lezáró sajtótájékoztató legelején jelezte a 27 fős testület javaslatát, miszerint a tárgyalások jelenlegi állása alapján a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ)  és Budapest  városa a preferált helyszíne a 2023-as atlétikai világbajnokságnak. 

Az elismerő kijelentésre Deutsch Péter, a MASZ Budapest 2023 Pályázati Bizottságának elnöke az alábbi gondolatokkal reagált:  “Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség tanácsa méltónak és alkalmasnak tartja Magyarországot arra, hogy 2023ban világbajnokságot rendezhessen. 25 évvel a nagy sikerű 1998-as EB-t követően egy újabb mérföldkőhöz érkezhet a sportág, amit az egész régió sajátjának érezhet majd”. 

 “Az IAAF új pályázati rendszerében foglalt magas szintű elvárásainak kell megfelelnünk ahhoz, hogy decemberben hivatalosan is a Magyar Atlétikai Szövetséget hirdethessék ki győztesnek. Addig - és reményeink szerint az azt követő közel 5 évben - is csak az a cél lebeghet a szemünk előtt, hogy a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezhessük” – folytatta a jelenleg is fedettpályás országos csúcstartó korábbi magasugró.   

A Nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos, dr. Fürjes Balázs  is örömmel a fogadta a biztató kijelentést. „- Megtisztelő, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség pozitív visszajelzést ad a pályázatunkat illetően. Jó úton haladunk, fontos mérföldkőhöz érkeztünk, ugyanakkor sok van még hátra a decemberi döntésig. Addig is keményen kell dolgoznunk, hogy a célban is Budapest legyen az első” – mondta Fürjes Balázs.