• 2024 04 19

EL-selejtező - Egygólos előnyt szerzett a Honvéd

Nehezen győzött az Honvéd

A Budapest Honvéd hazai pályán 1-0-ra legyőzte a luxemburgi Progrés Niederkornt a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki felvonásán.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

    Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Budapest Honvéd-Progrés Niederkorn (luxemburgi) 1-0 (0-0)
---------------------------------------------------------
Bozsik Stadion, v.: Mohammed al-Hakim (svéd)
    gólszerző: Baráth (83.)
    sárga lap: Kamber (58.), Vadócz (77.), illetve Matias Marques (66.), Mutsch (72.), O. Thill (81.)

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Gróf - Batik, Kamber, Skvorc - Heffler T., Gazdag, Vadócz, Nagy G. (Pölöskei, 88.), Uzoma - Lukács D. (Cipf, 52.), Holender (Baráth, 74.)

    Progrés Niederkorn:
    -------------------
Flauss - Martins, Ferino, Hall, Gobron - Matias Marques, Mutsch (Vogel, 79.), O. Thill - S. Thill, Francoise (Karapetjan, 69.), De Almeida (Torres, 94.)

    A luxemburgiak alaposan ráijesztettek a Honvédra, úgyanis az első percben Grófnak kellett azonnal egy nagyot védenie. Később viszont a kispestiek átvették az irányítást, de fölényük hosszú ideig meddőnek bizonyult. Az idő múlásával veszélyesebbé váltak a Honvéd támadásai, Holender egymás után két ziccert is kihagyott. A szünetig nem változott a játék képe, de gólt nem sikerült szereznie a magyaroknak.
    A folytatásban is a Honvéd akarata érvényesült, de a kapu előtt ötlettelen volt a játéka, így komoly lehetőségek nem alakultak ki. A luxemburgiak sokat tördelték a játékot apró szabálytalanságokkal, illetve próbálták húzni az időt. A Honvéd egyszerűen nem találta a keményen védekező rivális ellenszerét, sőt a luxemburgiak váratlanul majdnem vezetéshez jutottak, ugyanis egy 22 méteres kapáslövésük a keresztlécen csattant. Az utolsó negyedórára kényszerből a védő Baráth Botondot cserélte be csatárnak Supka Attila vezetőedző, s bár ettől sem lettek hatékonyabbak a kispesti támadások, mégis a saját nevelésű játékos döntötte el a meccset, mert egy szöglet után öt méterről lábbal bevette a luxemburgiak kapuját.