• 2024 04 20

Rossi feltételt szab Dzsudzsáknak, és felhívja Nikolicsot

Az új kapitány szabályai

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint Dzsudzsák Balázs – Gera Zoltánnal karöltve – az utóbbi tíz év legjobb magyar futballistája, de csak akkor kerülhet be a finnek elleni keretbe, ha legkésőbb a következő héten talál magának új klubcsapatot. Az olasz szakember a DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy fel fogja hívni Nikolics Nemanját, mert kíváncsi, a Chicago Fire támadója miként gondol a válogatottra.

„Szeretnék egyértelmű lenni: számomra Nikolics Nemanja az egyik legjobb magyar játékos technikai és taktikai szempontból is. Ráadásul jó formában játszik az Egyesült Államokban, gólokat szerez, de az én feladatom az, hogy minden meccsre a lehető leghatékonyabb csapatot küldjem pályára, amit sok tényező befolyásol. Senkinek sem tudom garantálni, hogy feltétlenül kezdő lesz” – nyilatkozta Marco Rossi Nikolics Nemanjáról, aki a Georges Leekens-érában vonult vissza a magyar válogatottból.


„Fel fogom majd hívni, és örülnék, ha őszintén elmondaná, hogyan gondol a válogatottra. Remélem, azt mondja majd, hogy élvezni szeretné a válogatott hangulatát, és nem fontos, hogy 60, 70, vagy akárhány percet játszik. De senkinek nem tudom megígérni, hogy az első perctől az utolsóig pályán lesz. Senkinek” – tette hozzá Rossi.

Nagyon sokan kíváncsiak arra, hogy mi lesz Dzsudzsák Balázs sorsa a válogatottnál, mert jelenleg még mindig nincsen klubcsapata.
„Számomra nem a képességei jelentik a kérdőjelet, technikailag és taktikailag is nagyon képzett, az utóbbi 10 év legjobb magyar játékosa Gera Zoltán mellett. Kifejezettem kedvelem a játékát, és egyébként jó kapcsolatban vagyok vele, jól ismerem. De ha nem edz és nem játszik rendszeresen, hogyan tudna a finnek ellen pályára lépni? Ha ezen a héten, vagy a következőn talál magának csapatot, és fizikailag jó állapotban van, nem kérdés, hogy tagja lesz-e a keretnek. De szerintem ez a normális” – mondta Rossi, aki szeptember 8-án, a Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen debütál a magyar kispadon.

Gera Zoltán viszont biztosan tagja lesz, ha nem is a keretnek, de az edzői stábnak.
„Először is, azért kértem fel a stábba, mert ő egy legenda. De egy szerény legenda. Nagyon kedvelem a szerény embereket. Nem szeretem a nagyképű játékosokat, még akkor sem, ha nagyon jók. Gera azt mondta nekem, hogy ő csak egy közepes játékos volt Angliában, mondtam is neki, hogy örülnék még néhány ilyen közepes játékosnak a keretben.”

Rossi arról is beszélt, hogy mi mindent köszönhet a Honvédnak és a kispesti szurkolóknak.
„Magyarországon a Honvédnál kaptam először lehetőséget arra, hogy egy első osztályú klubot irányítsak. Olaszországban, a szülőhazámban soha nem adtak esélyt erre, csak a harmadosztályban dolgozhattam. És annak ellenére sem kaptam senkitől lehetőséget, hogy csapataim erőn felül teljesítettek a keretek erősségéhez képest. Aztán a Honvédtól megkaptam az esélyt, valamint már a kezdetektől elképesztő szeretet és elismerést a kispesti szurkolóktól, amit nem is igazán értettem, hogy mivel érdemeltem ki.”