• 2024 04 20

Megmaradt a remény a továbbjutásra

Fotó: MOL Vidi.hu

A Vidi FC gól nélküli döntetlent játszott a bolgár bajnok PFC Ludogorec vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai, első mérkőzésén.

    A visszavágót jövő szerdán 20 órától rendezik Felcsúton. A párharc győztese a BL-selejtező harmadik körében a román CFR Cluj vagy a svéd Malmö FF együttesével találkozik. A vesztes átkerül az Európa Ligába, és a selejtező harmadik fordulójában a bosnyák HSK Zrinjski Mostar vagy a máltai Valletta FC csapatával játszik.

    Eredmény:
    BL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
PFC Ludogorec (bolgár)-Vidi FC 0-0
-----------------------------------
Razgrad, 5500 néző, v.: Pandzic (svéd)
    sárga lap: Juhász (28.), Kovács (41.), Huszti (45+3.), Nego (80.)

    Ludogorec:
    ---------
Renan - Cicinho, Moti, Forster, Natanael - Djakov, Sasha (Campanharo, 61.) - Wanderson, Marcelinho, Misidjan (Lukoki, 84.) - Keserü (Swierczok, 60.)

    Vidi FC:
    --------
Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Nikolov (Lazovic, 71.) - Nego, Huszti, Varga J. - M. Scepovic (S. Scepovic, 80.), Kovács I. (Pátkai, 68.)

    A magyar csapat futballistái közül Anel Hadzic a bemelegítés során megsérült, nem tudta vállalni a játékot, helyette Boban Nikolov került a kezdőtizenegybe.
    Eleinte a Vidi FC kapuja előtt zajlott a játék, Kovácsik Ádámnak többször is védenie kellett, majd a huszadik perc után a magyaroknak is voltak lehetőségeik. A folytatásban újra a Ludogorec irányított, amelynek az első félidőben hat kapura lövése volt, míg a székesfehérváriaknak csupán egy.
    A második félidőben sem változott a mérkőzés képe, többet volt a labda a bolgár csapatnál, amely néhányszor ígéretes helyzetbe került. A hajrában a korábbinál is intenzívebben támadták a Vidi FC kapuját a házigazdák, és bár 16-2-es kapura lövési aránnyal zártak, gólt nem tudtak elérni.